duminică, 11 noiembrie 2012

Piept de pui cu lamaie

Pieptul de pui e favoritul meu, se poate vedea si din numarul de retete pentru el, dar totusi nu e deajuns asa ca am mai pregatit o reteta pentru el. Pentru ca nu vreau sa mananc numai standardul snitel,  am hotarat sa fac mereu o alta reteta. Aceasta reteta mi-a placut pentru gustul puternic de lamaie, care desi il simti cum explodeaza in gura, totusi nu poti spune ca e prea mult, sau ca da un gust rau. Un alt lucru care imi place e faptul ca e facut la cuptor, deci eliminam uleiul ars si mizeria din bucatarie. Sper sa va placa :).
 

Ingrediente:
1 piept de pui
100 ml iaurt natural
5 linguri pesmet granulat
coaja de la o lamaie
10 g unt
sare, piper
patrunjel proaspat
 
Preparare:
 
Pieptul de pui il taiem in 2, apoi fiecare jumatate o taiem in 2 felii, ca la snitele. Fiecare felie de pui o asezam intre 2 folii de plastic si batem cu ciocanul pentru carne. Presaram pe fiecare parte cu sare si piper, apoi fiecare felie de carne o dam prin iaurt, apoi prin pesmetul combinat cu coaja de lamaie.
Asezam fiecare felie pe o tava tapetata cu hartie de copt si turnam putin unt topit pe fiecare.
Bagam tava la cuptor la 170 de grade, iar dupa 5 minute intoarcem fiecare felie pe cealalta parte si mai lasam inca 5 minute, sau pana cand pare gata.
Cand asezam in farfurie presaram putin patrunjel tocat peste pui.


3 comentarii:

Ionut Duma spunea...

Reteta perfecta :D
Danke

Angela spunea...


Hehe ma bucur ca iti place :D

Willkommens

Mobile App Developers spunea...

It seems like some of the written text within your posts are running off the screen.

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director