Exista numeroase dispute: trebuie folosita paine dospita, alba, cu coaja sau briose?Se taie in felii groase sau subtiri?Se adauga zahar, vanilie, sare sau piper?
Raspunsul difera in functie de localul in care va aflati, dar rezultatul este acelasi: o expresie multumita si un stomac plin.
Eu am ales sa fac varianta dulce de friganele.
Ingrediente:
1 ou
100 ml lapte
4 felii de paine uscata
unt
zahar vanilinat
Preparare:
Prima data am taiat coaja de la paine, pentru ca mi se parea cam tare si nici nu ar fi dat un aspect prea frumos.
Apoi am amestecat oul cu laptele si cu putin zahar intr-un bol.
Am pus feliile de paine la inmuiat si intre timp am pus si o tigaie la inchins.Puteti pune putin ulei sau pentru o aroma si mai buna o felie de unt, in tigaie.
Cand sa incins uleiul punem feliile de paine la prajit.Prajim pe amblele parti nu foarte tare si apoi le scoatem pe o farfurie.
Pe deasupra eu am pus putin zahar vanilinat, dar la fel de bine puteti pune sirop sau gem.
Raspunsul difera in functie de localul in care va aflati, dar rezultatul este acelasi: o expresie multumita si un stomac plin.
Eu am ales sa fac varianta dulce de friganele.
Ingrediente:
1 ou
100 ml lapte
4 felii de paine uscata
unt
zahar vanilinat
Preparare:
Prima data am taiat coaja de la paine, pentru ca mi se parea cam tare si nici nu ar fi dat un aspect prea frumos.
Apoi am amestecat oul cu laptele si cu putin zahar intr-un bol.
Am pus feliile de paine la inmuiat si intre timp am pus si o tigaie la inchins.Puteti pune putin ulei sau pentru o aroma si mai buna o felie de unt, in tigaie.
Cand sa incins uleiul punem feliile de paine la prajit.Prajim pe amblele parti nu foarte tare si apoi le scoatem pe o farfurie.
Pe deasupra eu am pus putin zahar vanilinat, dar la fel de bine puteti pune sirop sau gem.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu