Ingrediente:
600 de grame de faina
180 de grame de zahar
4 linguri de miere
1 praf de copt
100g de grame de unt
1 ou
50ml lapte
Crema:
1 pahar de lapte (250 ml)
1 esenta de vanilie
180 de grame de zahar
1 lingura de miere
80 de grame de gris
5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Preparare:
Untul, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet.
Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Se adauga si restul fainii si oul , se incepe framantarea, adaugand cateva linguri de lapte, pe rand, pana la omogenizarea compozitiei .
Alatul se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri cu sucitorul direct pe coli de hartie de copt,
Inainte de a se introduce in cuptor foile de aluat se perforeaza cu furculita.
Intr-o tava incapatoare se aseaza pe rand foile si se baga in cuptorul preaincalzit. Foile vor fi gata destul de repede, in momentul in care marginile sunt rumenite usor:
Crema:
Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc. Cand laptele da in clocot, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu .Compozitia se fierbe pana se ingroasa bine.La final se adauga si esenta de vanilie.
In countinuare asamblam prajitura.
Punem o foia de aluat apoi intindem jumatate din crema de gris, asezam a doua foaie de aluat peste care punem dulceata de caise, asezam a treia foaie de aluat si intindem restul de crema si asezam si a patra foie.Deasupra pajiturii este recomandat sa sezam deca greu, spre exemplu punem tava in care am copt foile si asezam in ea cateva borcane sau altceva greu.
Se lasa asa pana a doua zi cand poate fi taiata.
600 de grame de faina
180 de grame de zahar
4 linguri de miere
1 praf de copt
100g de grame de unt
1 ou
50ml lapte
Crema:
1 pahar de lapte (250 ml)
1 esenta de vanilie
180 de grame de zahar
1 lingura de miere
80 de grame de gris
5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Preparare:
Untul, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet.
Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Se adauga si restul fainii si oul , se incepe framantarea, adaugand cateva linguri de lapte, pe rand, pana la omogenizarea compozitiei .
Alatul se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri cu sucitorul direct pe coli de hartie de copt,
Inainte de a se introduce in cuptor foile de aluat se perforeaza cu furculita.
Intr-o tava incapatoare se aseaza pe rand foile si se baga in cuptorul preaincalzit. Foile vor fi gata destul de repede, in momentul in care marginile sunt rumenite usor:
Crema:
Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc. Cand laptele da in clocot, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu .Compozitia se fierbe pana se ingroasa bine.La final se adauga si esenta de vanilie.
In countinuare asamblam prajitura.
Punem o foia de aluat apoi intindem jumatate din crema de gris, asezam a doua foaie de aluat peste care punem dulceata de caise, asezam a treia foaie de aluat si intindem restul de crema si asezam si a patra foie.Deasupra pajiturii este recomandat sa sezam deca greu, spre exemplu punem tava in care am copt foile si asezam in ea cateva borcane sau altceva greu.
Se lasa asa pana a doua zi cand poate fi taiata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu