luni, 9 ianuarie 2012

Pizza Cheese Flow

Ingrediente pentru 3 pizza cu diametru 25cm:

-pentru blat:
500g faina
1 cub drojdie
2 liguri ulei de masline
1/2 cana apa calduta
sare

-umplutura:
250g cascaval
3 ardei
3 oua
100g salam
100g masline
5 linguri bulion
cateva ciuperci
oregano

Preparare:

Pentru blat se face un aluat simplu. Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc in care turnam putina apa si sare. Apoi adaugam drojdia si o dizolvam in apa. In continuare amestecam faina cu apa si continuam sa adaugam apa pana cand ramanem fara faina si obtinem un aluat. La final adaugam si uleiul si mai framantam putin pana cand se incorporeaza. Punem aluatul la crescut, eventual bolul acoperit cu un servet .

Dupa ce a crescut bine aluatul, il impartim in 3 si luam o bucata. Presaram faina pe masa si intindem o foaie de aluat cat mai rotunda. Foaia de aluat o asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt sau cu unt si faina.
Foaia trebuie sa fie mai mare decat tava pentru a avea aluat pentru intors.
Taiem cascaval betisoare si il asezam pe marginea aluatului, acoperim cascavalul cu alaut si cu o furculita presam pentru a nu se desprinde. De asemenea tot cu furculita facem cateva gauri in aluat pentru a nu face bule.
In continuare amestecam bulionul cu oregano si intindem pe toata suprafata blatului in jur de 2 linguri.
Ce urmeaza e foarte usor taiem dupa bunul plac tot ce a ramas , mai putin cascavalul si oul, si asezam pe blat. Important este sa nu incarcam foarte mult o pizza pentru a nu ramane aluatul crud.
Dupa ce am terminat de asezat pe pizza, spargem oul intr-un castron il batem putin si il turnam peste pizza, de preferinta sa ajunga cam pe tot blatul. La final dam cascavalul prin razatoare si punem dupa preferinta peste tot blatul.
Bagam pizza la cuptor pana cand cascavalul este complet topit si prinde o culoare aurie.

1 comentarii:

Anonim spunea...

foooarte buna ..... merita :D

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director