sâmbătă, 24 aprilie 2010

Salata greceasca

Pentru cunoscatori, amestecul de salata ofilita, branza feta si rosii necoapte, care se servesc uneori, nici nu merita sa poarte numele de "salata greceasca".
O salata greceasca autentica - numita si horiatiki, "salata taraneasca" - este cu totul altceva.
Intai de toate, se porneste de la cateva bucati de rosii bine coapte, un castravete crud si niste ceapa rosie aromata.Totul se stropeste cu putin ulei de masline extravirgin si cu oregano uscat.Unii bucatari adauga cateva picaturii de otet din vin de fructe. Peste legume se pun bucatele de branza feta de oaie si o mana de masline.Branza sarata si maslinele adauga un plus de aroma legumelor suculente.
Pe langa faptul ca este foarte racoritoare in timpul verii, salata greceasca viu colorata este o adevarata incantare.

Ingrediente:
1/2 kg rosii taiate cubulete
250 g castraveti curatati de coaja
50 g masline
1 ceapa rosie taiata felii
3 linguri ulei de masline extravirgin
1/2 lingurita oregano uscat
50 g branza feta taiata bucati
sare,piper

Preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un castron potrivit, mai putin branza, sarea si piperul. Amestecati-le usor, apoi adaugati si branza si asezonati salata dupa gust cu sare si piper.Salata greceasca se poate prepara cu 2 ore inainte de a fi servita si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director