Ingrediente:
500 g cartofi
1 kg prune
500 g faina
200 g zahar
200 g pesmet
2 oua
scortisoara
vf de sare
Preparare:
Cartofii ii punem la fiert cu coaja in apa cat sa-i acopere, pana cand sunt moi.Testul il putem face cu o furculita si daca se baga usor atunci sunt buni.
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le punem intr-un bol si presaram 100g de zahar si cateva lingurite de scortisoara.
Cartofii dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin la racit.Apoi le curatam coaja si ii dam prin razatoare.
In bolul in care am pus cartofii dati prin razatoare punem si ouale si faina in transe.Framantam si adaugam faina pana cand aluatul nu mai este lipicios, dar aveti grija sa nu-l faceti nici prea tare.
Cand am terminat de framantat aluatul il impartim in 4 si intindem cate o foaie pe care o taiem in patrate.Patratelele le facem in functie de cat de mari sunt prunele.
Luam cate un patrat asezam o puna in mijloc si aducem fiecare colt spre centru astfel incat sa acoperim pruna in totalitate si sa rezulte o bila de aluat.In cazul in care mai apare cate o gaura in aluat punem putina faina si reparam.
In continuare umplem o oala cu apa si o punem la fiert.
Luam fiecare galusca si ii dam drumu in apa, dar ca sa ne asiguram ca nu se va lipi de fundul oalei asezam galustele intr-o paleta si le scufundam usor in apa.
Dupa ce s-au ridicat la suprafata le mai lasam in apa inca 10 minute.
Le scoatem pe o farfurie si cat sunt caldute le dam prin pesmet amestecat cu restul de zahar.
Se servesc si reci si calzi dupa preferinta.
500 g cartofi
1 kg prune
500 g faina
200 g zahar
200 g pesmet
2 oua
scortisoara
vf de sare
Preparare:
Cartofii ii punem la fiert cu coaja in apa cat sa-i acopere, pana cand sunt moi.Testul il putem face cu o furculita si daca se baga usor atunci sunt buni.
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le punem intr-un bol si presaram 100g de zahar si cateva lingurite de scortisoara.
Cartofii dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin la racit.Apoi le curatam coaja si ii dam prin razatoare.
In bolul in care am pus cartofii dati prin razatoare punem si ouale si faina in transe.Framantam si adaugam faina pana cand aluatul nu mai este lipicios, dar aveti grija sa nu-l faceti nici prea tare.
Cand am terminat de framantat aluatul il impartim in 4 si intindem cate o foaie pe care o taiem in patrate.Patratelele le facem in functie de cat de mari sunt prunele.
Luam cate un patrat asezam o puna in mijloc si aducem fiecare colt spre centru astfel incat sa acoperim pruna in totalitate si sa rezulte o bila de aluat.In cazul in care mai apare cate o gaura in aluat punem putina faina si reparam.
In continuare umplem o oala cu apa si o punem la fiert.
Luam fiecare galusca si ii dam drumu in apa, dar ca sa ne asiguram ca nu se va lipi de fundul oalei asezam galustele intr-o paleta si le scufundam usor in apa.
Dupa ce s-au ridicat la suprafata le mai lasam in apa inca 10 minute.
Le scoatem pe o farfurie si cat sunt caldute le dam prin pesmet amestecat cu restul de zahar.
Se servesc si reci si calzi dupa preferinta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu