Daca vreti sa va impresionati musafirii cu bunataturi dar nu vreti sa stati toata ziua in bucatarie, atunci aceste aperitive sunt numai bune.Acest tip de aperitiv este foarte practic, pentru ca sunt mici pot fi mancate doar dintr-o muscatura, astfel nu va trebui sa va chituiti dupa sa aspirati.
Ingrediente:
400 g aluat foietaj
1 conserva ciuperci
1 pulpa de pui sau jumatate de piept de pui
1 ceapa
sare,piper
Preparare:
Pentru inceput punem carnea la fiert in apa rece.Cand incepe sa fiarba alegem spuma formata cu o lingura.Cand este fiarta complet, in cazul in care avem pulpa de pui alegem carnea de pe os si o taiem bucatele mai mici.
Intr-o alta oala punem putin ulei la incins.Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei.
Cand a prins o culoare sticloasa adaugam carnea, ciupercile spalate bine inainte si o cana din apa in care am fiert carnea.
Lasam sa fiarba bine, amestecand din cand in cand.Daca a scazut apa aproape de tot si ciupercile inca nu sunt fierte mai adaugam putina apa, dar nu foarte multa pentru ca la final trebuie sa fie evaporata complet.
Cand au fiert ciupercile si a scazut apa, adaugam sare si piper dupa gust.
Luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca complet umplutura.Este foarte important sa fie rece umplutura pentru ca trebuie sa o dam prin masina de tocat sau sa folosim robotul de bucatarie, iar daca e calda vom strica cutitele.Dupa ce folosim una din cele 2 ustensile va trebui sa arate ca in poza de mai jos.
In continuare ne ocupam de aluat.Il lasam la dezghetat la temperatura camerei, iar cand este destul de moale incepem sa facem formele.Taiem 2 patratele mici, iar la unu din ele facem o gaura cu cutitul, apoi le punem unu peste altul Si tot asa pana terminam aluatul.
Intr-o tava cu hartie de copt asezam patratelele si la bagam in cuptorul incins la 200 grade.
Le lasam circa 20 de minute, pana cand au crescut destul de mult.
Le lasam sa se raceasca putin, iar apoi cu o lingurita punem in mijloc umplutura data prin robot.
400 g aluat foietaj
1 conserva ciuperci
1 pulpa de pui sau jumatate de piept de pui
1 ceapa
sare,piper
Preparare:
Pentru inceput punem carnea la fiert in apa rece.Cand incepe sa fiarba alegem spuma formata cu o lingura.Cand este fiarta complet, in cazul in care avem pulpa de pui alegem carnea de pe os si o taiem bucatele mai mici.
Intr-o alta oala punem putin ulei la incins.Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei.
Cand a prins o culoare sticloasa adaugam carnea, ciupercile spalate bine inainte si o cana din apa in care am fiert carnea.
Lasam sa fiarba bine, amestecand din cand in cand.Daca a scazut apa aproape de tot si ciupercile inca nu sunt fierte mai adaugam putina apa, dar nu foarte multa pentru ca la final trebuie sa fie evaporata complet.
Cand au fiert ciupercile si a scazut apa, adaugam sare si piper dupa gust.
Luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca complet umplutura.Este foarte important sa fie rece umplutura pentru ca trebuie sa o dam prin masina de tocat sau sa folosim robotul de bucatarie, iar daca e calda vom strica cutitele.Dupa ce folosim una din cele 2 ustensile va trebui sa arate ca in poza de mai jos.
In continuare ne ocupam de aluat.Il lasam la dezghetat la temperatura camerei, iar cand este destul de moale incepem sa facem formele.Taiem 2 patratele mici, iar la unu din ele facem o gaura cu cutitul, apoi le punem unu peste altul Si tot asa pana terminam aluatul.
Intr-o tava cu hartie de copt asezam patratelele si la bagam in cuptorul incins la 200 grade.
Le lasam circa 20 de minute, pana cand au crescut destul de mult.
Le lasam sa se raceasca putin, iar apoi cu o lingurita punem in mijloc umplutura data prin robot.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu