luni, 21 iunie 2010

Spaghetti alla carbonara

Acest sos se poate prepara foarte rapid si usor.Numele lui deriva din cuvantul carbone, care inseamna "carbune", ceea ce sugereaza ca la inceput aceasta mancare era consumata indeosebi de cei care lucrau in minele de carbune.O alta explicatie ar fi si faptul ca bacatelele de piper negru, macinat destul de mare, care se presara deasupra acestor paste, aduce oarecum cu parful de carbune.

Ingrediente pentru 6 portii:
9 felii sunca afumata,taiate marunt
1 lingura unt
125 ml smantana grasa
100g parmezan sau cascaval ras
4 galbenusuri
350 g spaghete
sare,piper negru

Preparare:
Puneti untul la topit intr-o tigaie si parjiti sunca la foc mediu, pana se rumeneste si devine crocanta.Apoi, scoateti-o pe servetele de hartie, pentru a se scurge de grasime.Separat, bateti intr-un caston, cu o furculita, galbenusurile impreuna cu smantana si jumatate din parmezan, apoi adaugati 2 linguri din grasimea ramasa in tigaie de la prajit.
Firbeti pastele intr-o cratita mare, in apa cu sare, dar nu prea mult; ele trebuie sa ramana pe jumatate tari. Cand sunt gata, scurgeti apa si puneti-le inapoi in cratita.
Adaugati peste spaghete amestecul de galbenusuri cu smantana.Puneti vasul inapoi pe foc mediu spre mic si amestecati pastele cu sosul aproximatic 4 minute. Pastele nu trebuie sa mai fiarba. Adaugati si sunca prajita si asezonati, dupa gust, cu sare si piper.Puneti pastele in farfurii.La masa, serviti parmezan ras separat, pe o farfurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director