Denumirea mille-feuille, curenta si in Anglia, inseamna in franceza "o mie de foi" si se refera la felul in care aluatul se desparte in foi separate in timpul coacerii. In alte tari, in special in Statele Unite, prajitura este cunoscuta sub numele de "Napoleon", care nu se refera insa la imparatul francez, ci la presupusa ei origine napolitana.
Ingrediente:
400g foi de placinte
200 g gem mai acrisor
glazura din albus de ou
2 bucatele ciocolata neagra
crema de vanilie
(Click pentru reteta)
Preparare:
Foaia de placinta se taie in bucati dreptunghiulare mai mari si se pun intr-o tava acoperita cu foaie de copt.Se dau in cuptorul bine incins la 200 grade timp de 20 de minute.
Cu 2 minute inainte de a le scote le intorcem pe cealalta parte pentru a nu fi bombate.
Cand le scotem le lasam sa se raceasca bine dupa care le taiem pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit.
In continuare punem pe una din parti o lingurita de gem, apoi crema de vanilie, iar partea superioara o ornam cu glazura de ou si cu ciocolata topita.Dupa ce am ornat cu glazura lasam sa se intareasca cateva minute.
400g foi de placinte
200 g gem mai acrisor
glazura din albus de ou
2 bucatele ciocolata neagra
crema de vanilie
(Click pentru reteta)
Preparare:
Foaia de placinta se taie in bucati dreptunghiulare mai mari si se pun intr-o tava acoperita cu foaie de copt.Se dau in cuptorul bine incins la 200 grade timp de 20 de minute.
Cu 2 minute inainte de a le scote le intorcem pe cealalta parte pentru a nu fi bombate.
Cand le scotem le lasam sa se raceasca bine dupa care le taiem pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit.
In continuare punem pe una din parti o lingurita de gem, apoi crema de vanilie, iar partea superioara o ornam cu glazura de ou si cu ciocolata topita.Dupa ce am ornat cu glazura lasam sa se intareasca cateva minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu