vineri, 26 august 2011

Choux a la creme


Ingrediente
-pentru aluat:
150ml ulei
130 ml apa
200g faina
5 oua

-pentru crema:
500ml lapte
100g zahar
2 linguri amidon(sau faina)

-pentru decor:
cicoloata moale (finetti)

Preparare:
-aluat:
Se pune apa cu uleiul intr-o cratita, mai incapatoare, la fiert. La primul clocot, se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina odata peste apa si ulei. In continuare cu o lingura amestecam bine pana este toata faina incorporata.
Dupa ce lasam putin aluatul sa se raceasca, adauga pe rand ouale, in asa fel incat nu se adauga urmatorul pana cand nu este incorpoarat cel de dinainte.
Intr-o tava asezam hartie de copt si cu un sprit sau punga pentru decorat formam choux-urile.
Bagam tava in cuptorul incalzit, mai intai coacem 5 minute la foc puternic, apoi la foc potrivit pana cand formeaza o crusta aurie.
Cand le scoatem din cuptor le asezam pe un gratar si le lasam pana cand se racesc complet.
In continuare cu un cutit mai mic si ascutit taiem capacele la fiecare choux.

-crema:

Se pun 400ml lapte la fiert, iar la primul clocot se adauga zaharul. Se desface intr-un bol amidonul cu restul de lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecand bine, pentru a evita cocoloasele. Dupa ce l-am mai fiert 5 minute la foc mic dam oala de pe foc si lasam crema la racit.

Cand crema s-a racit complet cu un sprit sau o punga pentru decorat umplem choux-urile cu crema si se asezam capacul taiat.

Pentru ornat am pus putina cicolata moale intr-o punga si am trasat linii peste choux-uri. De asemenea am servit choux-urile cu inghetata de vanilie, pentru mai multa savoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director