miercuri, 7 iulie 2010

Musaca cu vinete si dovlecei





Ingrediente:
1 dovlecel
1 vanata
1 ceapa
250g carne de porc
sare,piper,chili,oregano
sos de rosii
cateva fire de patrunjel
ulei de masline
100g unt

pentru sosul Bechamel:
50g unt
250 ml lapte
2 linguri faina
sare,piper
Preparare:
Curatam dovlecelul de coaja si il taiem felii, vinetele doar le taiem felii nu curatam coaja si le punem putina sare pe deasupra.

In continuare preparam sosul de carne.Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o oala cu 2-3 linguri de ulei incins.Cand ceapa devine sticloasa adaugam carne impreuna cu sosul de rosii, condimentam cu sare,piper,chili si oregano dupa gust.Amestecam destul de des amestecul pentru a nu se prinde, timp de 20 de minute.
Cand este gata dam oala de pe foc si pregatim legumele.Fiecare felie de dovlecel si de vanata o dam prin faina si apoi o prajim putin in ulei inchins,cat sa se inmoaie si sa prinda o culoare aurie.Dupa care le scoatem pe un servetel de hartie.

In continuare pregatim sosul Bechamel.
Intr-o oala punem untul la topit.Cand s-a topit tot incepem sa adaugam cate o lingura de faina si amestecam; adaugam faina pana cand rezulta un amestec mai gros.
Peste acesta adaugam lapte cate putin si mestecam si tot asa pana cand rezulta un sos subtire.Condimentam si lasam sa fiarbe 3-4 minute.

Acum ca am terminat cu pregatirea putem incepe sa asamblam.Luam o tava de dimensiuni potrivite,circa 30x20cm,o tapetam cu folie de aluminiu si o ungem cu unt.Turnam putin sos Bechamel
asezam felii de vinete si dovlecei un strat apoi acoperim cu carne
,iar sos Bechamel,felii de vinete si dovlecei si la sfarsit mai punem restul de sos Bechamel pe deasupra.

Bagam tava la cuptor pentru circa 30 de minute, iar cand o scoatem presaram patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director