Ingrediente:
400g varza de Bruxelles
2-3 fire de ceapa verde
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 bucatica de telina
1 ardei gras(sau 2 daca sunt mai mici)
patrunjel verde
3 linguri smantana
1 galbenus
bors,sare,piper
Preparare:
Curatam si taiem ceapa rondele,morcovul,telina si radacina de patrunjel cubulete iar ardeiul cubulete mai mari .
Punem ulei in oala in care dorim sa preparam ciorba si il lasam sa se incinga bine.Adaugam legumele taiate si le calim cateva minute,apoi adaugam varza pe care o taiem de asemenea in 2 sau in 4 pe cele mai mari si mai lasam la calit 5 minute.
Dupa cele 5 minute adaugam peste legume 2 litri de apa calda,acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 30 de minute.
Cand toate legumele sunt fierte adaugam 2 linguri de bors si mai lasam la fiert, timp in care ne ocupam de smantana.
Pentru a iesi ca la carte batem smantana cu galbenusul si adaugam cate putina ciorba din oala,treptat,pana cand ajunge smantana la aceeasi temperatura cu ciorba din oala.
Adaugam smantana peste ciorba si asezonam cu patrunjel tocat.
400g varza de Bruxelles
2-3 fire de ceapa verde
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 bucatica de telina
1 ardei gras(sau 2 daca sunt mai mici)
patrunjel verde
3 linguri smantana
1 galbenus
bors,sare,piper
Preparare:
Curatam si taiem ceapa rondele,morcovul,telina si radacina de patrunjel cubulete iar ardeiul cubulete mai mari .
Punem ulei in oala in care dorim sa preparam ciorba si il lasam sa se incinga bine.Adaugam legumele taiate si le calim cateva minute,apoi adaugam varza pe care o taiem de asemenea in 2 sau in 4 pe cele mai mari si mai lasam la calit 5 minute.
Dupa cele 5 minute adaugam peste legume 2 litri de apa calda,acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 30 de minute.
Cand toate legumele sunt fierte adaugam 2 linguri de bors si mai lasam la fiert, timp in care ne ocupam de smantana.
Pentru a iesi ca la carte batem smantana cu galbenusul si adaugam cate putina ciorba din oala,treptat,pana cand ajunge smantana la aceeasi temperatura cu ciorba din oala.
Adaugam smantana peste ciorba si asezonam cu patrunjel tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu