marți, 11 mai 2010

Pizza Quattro Stagioni



Aceast tip de pizza il comand tot timpu, nu stiu daca reteta care am facut-o eu e cea buna tinand cont ca la fiecare firma la care ma uitam erau alte ingrediente, dar am decis in final sa folosesc ingredientele care stiu sigur ca mi-ar placea sa le gasesc pe o pizza.

Ingrediente pentru 2 pizza:
pentru aluat:
500 g faina
1/2 cub drojdie
apa calduta
sare
ulei de masline

pentru acoperit:
1 ardei gras rosii
jumatate de conserva de ciuperci
100g masline feliate
10 felii muschi presat
10 felii de salam uscat
cascaval
sos de rosii
oregano,sare,piper

Preparare:
Daca nu cumparati blatul din comert si hotarati sa-l preparati singuri trebuie sa aflati ca nu e un lucru atat de complicat asa ca eu chiar recomand sa il faceti in casa.
Pentru inceput punem faina intr-un bol mare, dar mai pastram putina faina deoparte. Facem in faina o gaura in mijloc si punem putina apa in care adaugam drojdia si sarea.Desi scrie pe cubul de drojdie ca e pentru 500g de faina punem doar jumatate pentru ca noi nu vrem sa creasca prea mult aluatul.

Dupa ce drojdia sa amestecat cu apa incepem sa amestecam cu faina cate putin si mai adaugati apa pana cand nu mai este faina neumezita, dar aveti grija sa nu puneti prea multa din prima. Daca totusi ati pus prea multa mai adaugati putina faina pana cand obtineti o coca lipicioasa.

Adaugati ulei de masline sau ulei vegetal din belsug, sa zicem cam 5 linguri si framantati in continuare.Cand toate s-au amestecat puneti aluatul deoparte sa se linisteasca.
In acest timp incepeti sa pregatiti ingredientele de care avem nevoie pentru a pune pe pizza.
Ardeiul il taiatim felii subtiri, nu conteaza cum, in lungime sau latime, ciupercile le maruntim bine, salamul si muschiul il taiem subtire, iar sosul de rosii il amestecam cu oregano, piper si sare.
Luam o jumatate din aluat, punem pe masa putina faina si incepem sa intidem o foaie rotunda, sau cum e tava in care se va coace pizza.Punem putin ulei in tava si asezam foaia de aluat.Cu o furculita intepam peste tot foaia ca sa nu faca bule.

In continuare incepem asezarea in tava.Prima data punem sosul si il intindem aseazam feliile de salam, de muschi, ciupercile, maslinele, ardeiul si cascavaulul dat prin razatoare, din belsug.

Dam la cuptorul incins pentru 25 de minute sau pana cand marginea aluatului este facuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director