joi, 13 mai 2010

Buffalo wings



Ingrediente:
1 kg aripioare de pui

pentru marinat:
7 catei de usturoi
1 ceapa
1 lingurita ardei iute rosu sau sos foarte picant
sare
o ceasca ulei

pentru sos:
1 ceasca sos de rosii
piper,sare,chili
1 lingurita ardei iute tocat foarte marunt sau sos de ardei iute
4 lingurite otet

Preparare:
Pentru inceput taiem ceapa si usturoiul foarte marunt.Intr-un bol cu capac sau intr-o punga cu fermoar punem usturoiul, ceapa, ardeiul iute si uleiul, amestecam bine dupa care adaugam si aripioarele si amestecam.Punem aripioarele la frigider pentru cel putin 2 ore, chiar si o zi la marinat.

Cand ne hotaram sa le scoatem de la frigider pregatim o tava pe care o acoperim cu o foaie de copt.Asezam aripioarele la distanta una de cealalta si turnam pe deasupra uleiul cu usturoiul si ceapa peste.Bagam tava in cuptorul incalzit pentru 30 de minute, focul trebuie sa fie potrivit.

Intre timp pregatim intr-un bol sos de rosii in care adaugam sare,piper,chili,ardei iute si otet.Dupa cele 30 de minute in care au stat la cuptor scoatem aripioarele si le punem in bolul cu sos.Incercam sa acoperim in intregime aripioarele cu sos si le asezam inapoi in tava si le mai bagam in cuptor pentru inca 5-10 minute.
Buffalo wings se servesc calzi cu o crema facuta din branza cu mucegai albastru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director