miercuri, 5 mai 2010

Latkes de cartofi

Aceasta mancare rapida, consistenta si lejera, provine din Europa de Est si, prin urmare, se regaseste si in casele evreilor. Turtitele de cartofi latkes- cuvantul este din idis- sunt foarte raspandite in Statele Unite, unde au ajuns in secolul XIX, impreuna cu evreii care au emigrat din estul Europei.
Latkes se mananca de preferinta cu ocazia Sarbatorii Luminilor, Hanuka, ce comemoreaza minunea micutei sticle de ulei, cu ajutorul careia Menorah a dat lumina timp de opt zile.

Ingrediente:
450g cartofi
1 jumatate de ceapa
3 oua
2 linguri faina obisnuita
1 lingurita sare
125 ml ulei

Cartofii se dau prin razatoare si se pun in cateva straturi de hartie de bucatarie pentru a stoarce cat mai mult lichid.

In continuare cartofii se amesteca, intr-un castron de dimensinuni medii, cu ceapa taiata marunt, ouale, faina si sarea.

Uleiul se incinge intr-o tigaie mare la temperatura medie spre ridicata.Cand este fierbinte, se ia din aluat cu o lingura si se aseaza in tigaie, apasand pentru a forma turtite.Important este sa nu prajiti prea multe latkes odata in tigaie.

Se prajesc pe o parte, apoi pe cealalta, pana devin aurii.
Se lasa la scurs pe servete de bucatarie si se servesc fierbinti.Sunt atat de bune, incat niciodata nu vor fi indeajuns!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director