marți, 8 iunie 2010

Ciorba de vacuta


Sunt foarte multe si diferite retete de ciorba de vacuta de aceea este atat de placut sa o pregatesti; pentru ca poti adauga exact ce iti place tie si tot iese foarte buna.Spre exemplu eu am folosit cartofi la aceasta ciorba de vacuta, dar la fel de bine puteti folosi mazare sau pastai, sau pe ambele, sau si mai usor puteti lua o punga de legume congelate in care gasiti un mix de legume.

Ingrediente:
250gr carne de vacuta proaspata(si mai buna este cea de vitel pentru ca este mai frageda)
1 morcov
1 ceapa galbena
1 bucata de telina
2 radacini patrunjel
1 ceapa verde
2 cartofi
100 gr bulion
2 linguri parf bors magic
patrunjel verde

Prepapare:
Pentru inceput punem carnea la fiert in 2,5 l de apa si suntem atenti sa alegem spuma de deasupra.Intre timp pregatim legumele.Taiem marunt ceapa galbena, morcovul, telina si radacinile de patrunjel, iar cartofi ii taiem cuburi.Cand carnea nu mai face spuma si este fiearta bine, adaugam legumele taiate si lasam sa fiarba, de preferat sa acoperim oala pentru a nu se evapora foarte repede apa.

Cand legumele au fiert adaugam si bulionul, daca nu este destul de rosie apa mai putem adauga putin.Spre sfarsit adaugam si borsul care de asemenea este in functie de gusturi, puteti adauga cate putin si gustati ca sa vedeti daca mai puneti sau nu.
Inainte cu 5 minute de a opri focul adaugati si ceapa verde taiata marunt impreuna cu patrunjelul verde tocat.
Ciorba de vacuta se poate servi cu smantana si ardei iute.Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director