Ingrediente:
Pentru clatite:
2 oua
100 ml ulei
250g faina
300 ml apa minerala
sare
Pentru umplutura:
200 g branza sarata
100 g branza de vaci
100 g sunca
1 salata verde
2 rosii
1-2 linguri smantana
Mod de preparare:
1.Clatite
Intr-un bol, se amesteca ouale cu un praf de sare,ulei si apa, pana se obtine o compozitie omogena.Se adauga faina treptat.Compozitia se amesteca pana cand nu mai exista cocoloase.
Din compozitie se prepara clatitele, nu foarte subtiri, si se lasa la racit.Nu va faceti probleme daca au iesit mai tari, daca le lasati putin la racit ele se vor inmuia si le vom putea rula usor.
2.Umplutura:
Branzeturile se amesteca bine cu smantana si cubuletele de sunca.Trebuie sa avem grija sa nu iasa o compozitie prea moale pentru ca nu vrem sa curga, daca totusi vi se pare moale mai puteti adauga o lingura de faina pentru a ingrosa umplutura.
In continuare pe fiecare clatita,se intinde un strat de crema de branza si cate o frunza de salata verde.Sfatul meu e sa puneti cat mai multa crema de branza.
Apoi se ruleaza si se dau la rece la frigider.
Cand s-au racit bine vom observa ca putem sa le taiem mult mai usor si vor sta asa cum le aranjam noi.Se decoreaza cu rosii si verdeturi.
Pentru clatite:
2 oua
100 ml ulei
250g faina
300 ml apa minerala
sare
Pentru umplutura:
200 g branza sarata
100 g branza de vaci
100 g sunca
1 salata verde
2 rosii
1-2 linguri smantana
Mod de preparare:
1.Clatite
Intr-un bol, se amesteca ouale cu un praf de sare,ulei si apa, pana se obtine o compozitie omogena.Se adauga faina treptat.Compozitia se amesteca pana cand nu mai exista cocoloase.
Din compozitie se prepara clatitele, nu foarte subtiri, si se lasa la racit.Nu va faceti probleme daca au iesit mai tari, daca le lasati putin la racit ele se vor inmuia si le vom putea rula usor.
2.Umplutura:
Branzeturile se amesteca bine cu smantana si cubuletele de sunca.Trebuie sa avem grija sa nu iasa o compozitie prea moale pentru ca nu vrem sa curga, daca totusi vi se pare moale mai puteti adauga o lingura de faina pentru a ingrosa umplutura.
In continuare pe fiecare clatita,se intinde un strat de crema de branza si cate o frunza de salata verde.Sfatul meu e sa puneti cat mai multa crema de branza.
Apoi se ruleaza si se dau la rece la frigider.
Cand s-au racit bine vom observa ca putem sa le taiem mult mai usor si vor sta asa cum le aranjam noi.Se decoreaza cu rosii si verdeturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu