Ingrediente:
pentru blat:
150g biscuiți
100g zahăr
150 g unt nesărat
pentru umplutură:
6 galbenușuri mari
50g zahăr
400ml lapte
2 linguri coajă de lamâie verde rasă
175 ml suc de lamâie verde, proaspăt stors
Cuptorul se incalzește la 180 de grade.
Pentru blat, se amestecă într-un castron biscuitii sfarmați mărunt cu zahărul si untul.
Amestecăm până obținem un aluat omogen si îl punem în frigider pentru 15 minute.
După ce am scos aluatul îl întindem și îl presăm bine într-o formă de tartă, acoperind fundul și marginile cu un strat de o grosime egală.Se coace 10 minute, apoi se lasă să se racorească complet.
Pentru umplutură, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul, in vasul unui mixer, la viteză mare, timp de 5 minute, pana se îngroasă.Se adaugă laptele, coaja și sucul de lămâie, amestecând în continuare cu mixerul, la viteză medie.
Amestecul se toarnă peste blat și se dă la congelator.
Se lasă la congelator câteva ore sau peste noapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu