sâmbătă, 17 aprilie 2010

Sos bolognese cu carne


Sosul clasic pentru spaghete, cunoscut in intreaga lume, nu este de fapt decat o versiune simplificata a adevaratului sos bolognese.Desigur, acest sos cu carne a suferit multe modificari, dar din fericire Accademia Italiana della Cucina a stabilit anumite regului in ce priveste modul sau de preparare.Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face din carne de vita, ceapa,telina, pasta de tomate, supa de carne, vin alb si lapte.

Ingrediente:
1 linguta ulei
15 g unt
1 ceapa mare
1 bucatica de telina
1 morcov
200 g carne tocata de vita
200 ml lapte
200 ml vin alb sec
350 ml sos de rosii
nucsoara,sare,piper

Preparare:
Puneti uleiul,untul si ceapa taiata marunt intr-o cratita, la foc mediu.Caliti ceapa pana ce aceasta devine transparenta.
Telina o tocam cat mai marunt de asemenea si morcovul il taim marunt si adaugam peste ceapa.
Caliti legumele cam 2 minute, timp in care amestecati in cratita.

Dupa aceea, adaugati carnea tocata, un varf de cutit de sare si niste piper. Cu ajutorul unei furculite maruntiti bine carnea, amestecati-o cu legumele si lasati-o sa se prajeasca pana isi schimba culoarea.

Turnati laptele si lasati carnea sa fiarba la foc mic, amestecand destul de des; la sfarsit, laptele trebuie sa fi scazut aproape de tot.Adaugati 1/4 lingurita de nucsoara si amestecati din nou.Turnati vinul si lasati-l sa fiarba pana se evapora complet, apoi adaugati sosul de rosii.Amestecati bine.

Lasati sa fiarba fara capac 45 de minute si mai bine, timp in care amestecati din cand in cand in cratita.Cand sosul incepe sa scada adaugati cate putina apa.
La sfarsit, lichidul trebuie sa se fi evaporat complet.In continuare nu trebuie decat sa puneti pastele la fiert pentru ca sosul este gata.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Fantastic .... reteta este foarte buna ... inca nu ma pot misca de pe scaun de cat am mancat .. foarte bun ..

Angela spunea...

O crede-ma si eu am patit de multe ori sa nu ma mai satur, asa ca te inteleg. Ma bucur sa aud totusi ca ti-a placut atat de mult.

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director