Acest desert indragit in restaurantele frantuzesti si italienesti,se prepara foarte usor.Portocalele trebuie sa fie zemoase.Fructele se curata de coaja, se taie de-a latul,felii si se scot samburii.
In continuare zaharul il caramelizam intr-o oala mai mica.Intodeauna am avut impresia ca e complicat sa caramelizezi zaharul dar se pare ca este destul de banal.Doar punem zaharul in oala si amestecam pana cand se topeste si prinde culoarea chihlimbarului.Poate fi aromatizat cu scortisoara sau cuisoare.Turnam caramelul peste portocalele pe care le-m aranjat intr-o farfurie si incercam sa ajunga pe fiecare felie putin caramel.
Desertul este delicios cu inghetata,cu crema de ou,un mousse de ciocolata amaruie sau cu un souffle fierbinte de portocale.
Portocalele caramelizate, servite la temperatura camerei sau racite bine,sunt deosebit de revigorante dupa o masa copioasa.
In continuare zaharul il caramelizam intr-o oala mai mica.Intodeauna am avut impresia ca e complicat sa caramelizezi zaharul dar se pare ca este destul de banal.Doar punem zaharul in oala si amestecam pana cand se topeste si prinde culoarea chihlimbarului.Poate fi aromatizat cu scortisoara sau cuisoare.Turnam caramelul peste portocalele pe care le-m aranjat intr-o farfurie si incercam sa ajunga pe fiecare felie putin caramel.
Desertul este delicios cu inghetata,cu crema de ou,un mousse de ciocolata amaruie sau cu un souffle fierbinte de portocale.
Portocalele caramelizate, servite la temperatura camerei sau racite bine,sunt deosebit de revigorante dupa o masa copioasa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu