Ingrediente:
500ml lapte
5 linguri zahar
4 galbenusuri
1 esenta de vanilie
3 linguri faina
Preparare:
Punem laptele cu zaharul la incalzit, la foc mic.
Galbenusurile le amestecam cu faina, cu o lingura, pana cand este incorporata complet toata faina.
Cand laptele este cald punem 3-4 linguri de lapte peste compozitia de ou si amestecam cu un tel foarte bine, ca sa nu aiba cocoloase.
Continuam asa pana cand am adaugat circa jumatate din lapte, dupa care il turnam pe tot oadta si amestecam.Turnam compozitia inapoi in oala si o mai lasam pe foc pana cand se ingroasa, timp in care amestecam continuu pentru a nu se prinda de fund.
Cand este gata adaugam si esenta de vanilie si amestecam bine.
Turnam crema intr-un vas curat si o acoperim cu o folie de plastic pentru a nu prinde coaja.
O lasam la racit la temperatura camerei.
500ml lapte
5 linguri zahar
4 galbenusuri
1 esenta de vanilie
3 linguri faina
Preparare:
Punem laptele cu zaharul la incalzit, la foc mic.
Galbenusurile le amestecam cu faina, cu o lingura, pana cand este incorporata complet toata faina.
Cand laptele este cald punem 3-4 linguri de lapte peste compozitia de ou si amestecam cu un tel foarte bine, ca sa nu aiba cocoloase.
Continuam asa pana cand am adaugat circa jumatate din lapte, dupa care il turnam pe tot oadta si amestecam.Turnam compozitia inapoi in oala si o mai lasam pe foc pana cand se ingroasa, timp in care amestecam continuu pentru a nu se prinda de fund.
Cand este gata adaugam si esenta de vanilie si amestecam bine.
Turnam crema intr-un vas curat si o acoperim cu o folie de plastic pentru a nu prinde coaja.
O lasam la racit la temperatura camerei.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu