miercuri, 20 octombrie 2010

Tarta cu fructe de padure

Ingrediente:
500g fructe de padure
500g crema de vanilie(click pentru reteta)
1 plic gelatina rosie

pentru blat:
100g unt
1 ou
100g zahar
250g faina
1 plic zahar vanilinat

Preparare:
Prima data pregatim blatul astfel:
Intr-un bol punem faina impreuna cu oul, zaharul si cu untul pe care l-am tinut inainte sa se unmoaie la temperatura camerei.Amestecam toate ingredientele pana cand rezulta un aluat omogen.Aluatul il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru jumatate de ora.

Dupa ce a trecut timpul scoatem aluatul de la frigider punem putina faina pe masa si intindem o foaie de dimensiunea tavei.Asezam foaia de aluat in tava, cu o furculita intepam putin aluatul si dam tava la cuptorul incins pentru 15 minute.
Crema de vanilie o lasam sa se raceasca putin apoi o turnam peste blat.Lasam sa se raceasca complet crema de vanilie, pana prinde crusta apoi asezam fructele de padure peste care turnam gelatina(o pregatim cum scrie pe plic) dupa care lasam sa se raceasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director