4 cuburi de ciocolata
50g de margarina/unt
40g de cacao
230g de faina
¾ lingurita de praf de copt
¼ lingurita de sare
2 oua
100g zahar
2 linguri cafea
1 lingura esenta de vanilie
75g zahar pudra
15 nuci
Preparare:Pentru inceput punem o oala plina cu apa la incalzit, apoi intr-o oala mai mica punem ciocolata si untul.Oala mai mica o punem in prima oala, cat sa ajunga apa pana la jumatatea celei de deasupra.Amestecam bine pana cand s-au topit ciocolata si margarina/untul.
Punem intr-un bol faina, praful de copt, cacaoa si sarea si le amestecam.
Cu ajutorul unui mixer amestecam ouale cu zaharul timp de 2 minute.Adaugam ciocolata topita, cafeaua si vanilia si mixam in conutinuare la viteza minima.Apoi adaugam si faina in ploaie pana cand am obtinut un aluat omogen.Punem aluatul la frigider pentru o ora.
In acest timp spargem nucile si incercam sa obtinem jumatati de miez.
Scoatem aluatul de la frigider si facem bilute de circa 2 cm diametru pe care le dam prin zaharul pudra. Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt si le dam la cuptor pentri 13-15 minute.
Cand scoatem tava punem cate un miez de nuca in centrul fiecarei bilute si apasam.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu