duminică, 26 decembrie 2010

Bile de ciocolata cu nuca



Ingrediente:

4 cuburi de ciocolata

50g de margarina/unt

40g de cacao

230g de faina

¾ lingurita de praf de copt

¼ lingurita de sare

2 oua

100g zahar

2 linguri cafea

1 lingura esenta de vanilie

75g zahar pudra

15 nuci

Preparare:

Pentru inceput punem o oala plina cu apa la incalzit, apoi intr-o oala mai mica punem ciocolata si untul.Oala mai mica o punem in prima oala, cat sa ajunga apa pana la jumatatea celei de deasupra.Amestecam bine pana cand s-au topit ciocolata si margarina/untul.

Punem intr-un bol faina, praful de copt, cacaoa si sarea si le amestecam.

Cu ajutorul unui mixer amestecam ouale cu zaharul timp de 2 minute.Adaugam ciocolata topita, cafeaua si vanilia si mixam in conutinuare la viteza minima.Apoi adaugam si faina in ploaie pana cand am obtinut un aluat omogen.Punem aluatul la frigider pentru o ora.

In acest timp spargem nucile si incercam sa obtinem jumatati de miez.

Scoatem aluatul de la frigider si facem bilute de circa 2 cm diametru pe care le dam prin zaharul pudra. Le asezam intr-o tava acoperita cu foaie de copt si le dam la cuptor pentri 13-15 minute.

Cand scoatem tava punem cate un miez de nuca in centrul fiecarei bilute si apasam.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director