Ingrediente:
3 oua
120g unt
120g zahar
160g faina
150g visine
1 esenta vanilie
1 plic praf de copt
100g unt pentru uns formele
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi ouale pe rand si amestecam cu o lingura.
Cand am terminat de adaugat toate ouale, inlocuim lingura cu un tel si incepem sa adaugam faina si praful de copt in ploie ca sa nu avem cocoloase.
Trebuie sa rezulte cu aluat putin mai tare ca cel de clatite, de aceea puteti adauga mai multa faina, pentru ca poate ouale pe care le-ati adaugat sunt mai mari si atunci aluatul este prea moale, sau invers sunt mici ouale si trebuie mai putina.
Apoi adaugam esenta de vanilie si visinele la care le-am ales samburii.
In continuare pregatim formele de briose, pe care le ungem cu 100g unt .
Turnam compozitia chiar pana sus la forme si bagam in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc potrivit.
Cand le scoatem din cuptor nu ramane decat sa le scoatem din forme si sa le decoram dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus doar putin ciocolata rasa pe deasupra.
3 oua
120g unt
120g zahar
160g faina
150g visine
1 esenta vanilie
1 plic praf de copt
100g unt pentru uns formele
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi ouale pe rand si amestecam cu o lingura.
Cand am terminat de adaugat toate ouale, inlocuim lingura cu un tel si incepem sa adaugam faina si praful de copt in ploie ca sa nu avem cocoloase.
Trebuie sa rezulte cu aluat putin mai tare ca cel de clatite, de aceea puteti adauga mai multa faina, pentru ca poate ouale pe care le-ati adaugat sunt mai mari si atunci aluatul este prea moale, sau invers sunt mici ouale si trebuie mai putina.
Apoi adaugam esenta de vanilie si visinele la care le-am ales samburii.
In continuare pregatim formele de briose, pe care le ungem cu 100g unt .
Turnam compozitia chiar pana sus la forme si bagam in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc potrivit.
Cand le scoatem din cuptor nu ramane decat sa le scoatem din forme si sa le decoram dupa imaginatia fiecaruia, eu am pus doar putin ciocolata rasa pe deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu