joi, 10 martie 2011

Mini tarte cu budica

Ingrediente:
pentru blat:
300g praf de biscuiti
200g unt
100g zahar
1 zahar vanilat

pentru umplutura:
1 plic budinca de capsuni
500 ml lapte
5-6 linguri de zahar
dulceata de capsuni

Preparare:
Punem toate ingredientele pentru blat intr-un bol si incepem sa framantam. Este important ca untul sa fie la temperatura camerei, pentru a fi mai usor de framantat.
Cand reusim sa legam toate ingredientele, putem pune aluatul intr-o folie de plastic si sa-l dam la frigider pentru 30 de minute.
In acest timp ne putem apuca sa facem budinca, asa cum scrie pe plic.Dupa ce am terminat budinca, o turnam intr-un bol si o acoperim cu folie de plastic, pentru a nu prinde crusta.Folia o lipim direct pe budinca, ca in imagine.
Cand scoatem aluatul de la frigider, pornim cuptorul si pregatim tava de briose.
Luam cate o bucata de aluat si o modelam direct in forma de briosa, pana obtinem un blat de tarta.
Bagam tava la cuptor si o lasam circa 15 minute, sau pana cand marginile sunt rumenite.Dupa ce scoatem tava luam fiecare blat de mini tarta si il asezam pe ceva drept pana se raceste. Deoarece aluatul are in compozitia sa foarte mult unt, tartele se desprind foarte usor de tava.
Dupa ce s-au racit toate blaturile, punem cu o lingurita budinca in fiecare, iar pe desupra cate o lingurita de dulceata.
Le mai lasam sa se raceasca putin, pentru a se intari budinca, iar apoi sunt numai bune de servit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director