Ingrediente:
pentru blat:
100g unt
1 ou
100g zahar
250g faina
1 plic zahar vanilinat
pentru crema de vanilie:
4 oua
500ml lapte
6 linguri zahar
1 esenta vanilie
4 linguri faina
pentru decorare:
1/2 kg visine
1 plic gelatina rosie
Preparare:
Prima data pregatim blatul astfel:
Intr-un bol punem faina impreuna cu oul, zaharul si cu untul pe care l-am tinut inainte sa se unmoaie la temperatura camerei.Amestecam toate ingredientele pana cand rezulta un aluat omogen.Aluatul il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru jumatate de ora.
Dupa ce a trecut timpul scoatem aluatul de la frigider punem putina faina pe masa si intindem o foaie de dimensiunea tavei.Asezam foaia de aluat in tava, cu o furculita intepam putin aluatul si dam tava la cuptorul incins pentru 15 minute.
In continuare pregatim crema de vanilie:
(La fel de bine puteti folosi si budinca de vanilie cumparata la plic.)
Frecam oul cu zaharul, la care adaugam faina in ploaie, apoi adaugam lapte cate putin si cu un tel amestecam bine ca sa nu avem cocoloase.Dupa ce am pus tot laptele adaugam si esenta de vanilie.
Punem amestecul pe foc si amestecam pentru a nu se prinde de fund pana cand se ingroasa bine crema.
In continuare punem crema de vanilie peste blat si lasam sa se intareasca putin pe deasupra crema de vanilie.
Cand s-a intarit punem visinile alese de samburi pe deasupra si de asemenea turnam gelatina pe care o pregatim asa cum scrie pe plic.
Lasam totul la racit pana a doua zi pentru a se intari crema.
pentru blat:
100g unt
1 ou
100g zahar
250g faina
1 plic zahar vanilinat
pentru crema de vanilie:
4 oua
500ml lapte
6 linguri zahar
1 esenta vanilie
4 linguri faina
pentru decorare:
1/2 kg visine
1 plic gelatina rosie
Preparare:
Prima data pregatim blatul astfel:
Intr-un bol punem faina impreuna cu oul, zaharul si cu untul pe care l-am tinut inainte sa se unmoaie la temperatura camerei.Amestecam toate ingredientele pana cand rezulta un aluat omogen.Aluatul il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru jumatate de ora.
Dupa ce a trecut timpul scoatem aluatul de la frigider punem putina faina pe masa si intindem o foaie de dimensiunea tavei.Asezam foaia de aluat in tava, cu o furculita intepam putin aluatul si dam tava la cuptorul incins pentru 15 minute.
In continuare pregatim crema de vanilie:
(La fel de bine puteti folosi si budinca de vanilie cumparata la plic.)
Frecam oul cu zaharul, la care adaugam faina in ploaie, apoi adaugam lapte cate putin si cu un tel amestecam bine ca sa nu avem cocoloase.Dupa ce am pus tot laptele adaugam si esenta de vanilie.
Punem amestecul pe foc si amestecam pentru a nu se prinde de fund pana cand se ingroasa bine crema.
In continuare punem crema de vanilie peste blat si lasam sa se intareasca putin pe deasupra crema de vanilie.
Cand s-a intarit punem visinile alese de samburi pe deasupra si de asemenea turnam gelatina pe care o pregatim asa cum scrie pe plic.
Lasam totul la racit pana a doua zi pentru a se intari crema.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu