duminică, 20 februarie 2011

Cartofi si morcovi la cuptor


Ingrediente:
1 kg catrofi
4 morcovi
4 linguri ulei de masline
1 lingurita patrunjel uscat
sare, piper
1 felie unt

Preparare:
Se curata cartofii si morcovii de coaja, cartofii se taie in bucati mari, iar morcovii in fasii.Intr-o oala cu apa care fierbe, se adauga legumele si se lasa la fiert circa 10 minute, cat sa fie fierti dar nu moi.
Scurgem toata apa si asezam legumele intr-o tava de ceramica, sau intr-o tava normala in care asezam o folie de aluminiu.
Presaram peste legume sare si piper, iar apoi turnam uleiul.Obligatoriu trebuie sa fie de masline, pentru ca acesta le da aroma.
Bagam tava la cuptor pentru 20 de minute, dar o mai scoatem din cand in cand si intoarcem cartofii.
Dupa ce scoatem tava de la cuptor punem patrunjelul si untul, taiat bucatele.
Acest fel de mancare reprezinta o garnitura excelenta la friptura de porc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director