Sincera sa fiu am cautat foarte mult aceasta reteta si am gasit o multime de variante la ea, dar aceasta care o prezint mi se pare mie cea mai buna; adica chiar pot compara sosul obtinut de mine cu cel cumparat sau cu cel de la restaurantele chinezesti.
De asemenea ca sa nu va speriati cand vedeti ingredientele vreau sa va spun ca otetul de orez se gaseste mai nou in aproape toate supermarket-urile, eu am gasit si la Auchan si la Billa.In plus se poate inlocui acest otet cu otet de vin alb sau de mere doar trebuie scazuta cantitatea la 50 ml, plus trebuie sa lasati sosul putin la racorit pentru a trece mirosul puternic de otet.
Ingrediente:
80ml otet de orez
4 linguri zahar brun
1 lingura ketchup
1 lingurita sos de soia
1 1/2 lingura faina cu 4 linguri apa
Preparare:
Intr-o oala mica amestecam otetul,zaharul, ketchup-ul si sosul de soia si punem pe foc.Amestecam constant, iar cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu apa si mai lasam pe foc inca un minut, pana cand este destul de ingrosat sosul.
Este important ca faina sa fie amestcata foarte bine cu apa ca sa nu avem cocoloase in sos.
De asemenea ca sa nu va speriati cand vedeti ingredientele vreau sa va spun ca otetul de orez se gaseste mai nou in aproape toate supermarket-urile, eu am gasit si la Auchan si la Billa.In plus se poate inlocui acest otet cu otet de vin alb sau de mere doar trebuie scazuta cantitatea la 50 ml, plus trebuie sa lasati sosul putin la racorit pentru a trece mirosul puternic de otet.
Ingrediente:
80ml otet de orez
4 linguri zahar brun
1 lingura ketchup
1 lingurita sos de soia
1 1/2 lingura faina cu 4 linguri apa
Preparare:
Intr-o oala mica amestecam otetul,zaharul, ketchup-ul si sosul de soia si punem pe foc.Amestecam constant, iar cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu apa si mai lasam pe foc inca un minut, pana cand este destul de ingrosat sosul.
Este important ca faina sa fie amestcata foarte bine cu apa ca sa nu avem cocoloase in sos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu