sâmbătă, 16 octombrie 2010

Salam de biscuiti




Ingrediente:

300g biscuiti
60g nuca
50 cacao
200 ml lapte
esenta rom
250 zahar

Preparare:
Prima data incepem cu sfarmarea biscuitilor sau cum am am ales eu sa fac, ii dam prin masina de tocat pentru a nu fi bucati mari de biscuite.Nuca o dam prin masina de tocat de asemenea.

Apoi intr-o oala mai mica punem 100ml de lapte si zaharul si fierbem pana se face ca un sirop(amestecam continuu ca sa nu se lipeasca).
Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
Apoi cacaoa o dizolvam in 100ml de lapte si o adaugam la sirop; amestecam bine ca sa nu avem cocoloase.

La sfarsit adaugam si esenta de rom si mai lasam sa dea un clocot.

Ametecam biscuti cu nuca si turnam treptat din sirop, pana cand se leaga toate si avem o compozitie ca de aluat de paine.
Compozitia o impartim in doua si asezam fiecare parte pe o folie de plastic, de pacre o infasuram sub forma de rulou.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care o dam la frigider pana a doua zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director