Aceasta denumire deriva din termenul frantuzesc "cru", care inseamna "crud" si se refera la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante.Pentru a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri foarte gustoase.
Crudités se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz sau al unei cine.Nu este doar un fel de mancare foarte sanatos, ci si usor de pregatit, fiind foarte potrivit si pentru picnicuri.
Legumele trebuie taiate sub forma unor fasii nu prea subtiri de lungime medie.Foarte buni sunt morcovii, tulpinile de telina, castravetii, ardeii si ceapa verde, dar pentru crudités se pot folosi si rosii mai mici, din acelea carnoase si lunguiete, precum si ridichi intregi, bucatele de fenicul si chiar diferite ciuperci.Legumele nu trebuie toate sa fie crude; se pot folosi si cateva fire de sparanghel oparit, buchetele de broccoli fiert in aburi- insa aceste trebuie lasate sa se raceasca.
Sosurile care se servesc alaturi de aceste cruditati sunt si ele foarte variate, precum maioneza, branza cremoasa cu usturoi sau crema de marar.
Crudités se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz sau al unei cine.Nu este doar un fel de mancare foarte sanatos, ci si usor de pregatit, fiind foarte potrivit si pentru picnicuri.
Legumele trebuie taiate sub forma unor fasii nu prea subtiri de lungime medie.Foarte buni sunt morcovii, tulpinile de telina, castravetii, ardeii si ceapa verde, dar pentru crudités se pot folosi si rosii mai mici, din acelea carnoase si lunguiete, precum si ridichi intregi, bucatele de fenicul si chiar diferite ciuperci.Legumele nu trebuie toate sa fie crude; se pot folosi si cateva fire de sparanghel oparit, buchetele de broccoli fiert in aburi- insa aceste trebuie lasate sa se raceasca.
Sosurile care se servesc alaturi de aceste cruditati sunt si ele foarte variate, precum maioneza, branza cremoasa cu usturoi sau crema de marar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu