Tarta cu crema este un desert englezesc clasic, cu numeroase variante.Reteta provine, probabil, din Evul Mediu.
Ingrediente:
Pentru aluat:
200g faina
1 galbenus
110g unt
100g zahar
Pentru umplutura:
4 oua
300 ml lapte
faina de grau
2 esente vanilie
100g zahar
Pentru decor:
nucsoara
Preparare:
Se pune faina cu galbenusul de ou,zaharul si untul taiat bucati.Se amesteca bine toate pana reusim sa facem un aluat tare.Daca aluatul este sfarmicios si nu reusiti sa legati alimentele ca sa rezulte cu aluat, mai puteti adauga o felie de unt si framantati in continuare.
Aluatul rezultat il punem intr-o folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30 de minute.
Se tapeteaza cu aluat o forma de placinta sau de tarta.Eu am folosit o forma de placinta.
Scoateti aluatul de la frigider si taiati 1/4 pentru margine si restul pentru fundul formei.Intindeti aluatul pentru fundul formei asezati-l pe forma si taiati surplusul.Pentru margine intindeti o fasie de 5cm si asezati in forma.
Imbracati marginea cu folie de aluminiu si intepati cu o furculita fundul formei.Incingeti cuptorul si bagati forma pentru 15 minute.
Intre timp incepem sa pregatim umplutura.Punem intr-o oala laptele cu ouale,zaharul esenta de vanilie si punem la incalzit.Faina o adaugam cate putin si mestecam cu un tel pana cand incepe sa se intareasca.Nu am zis exact cata faina sa folositi pentru ca asta depinde cat de tare doriti sa fie crema, dar ca sa va zic asa orientativ eu am folosit circa 100g.
Scoatem forma de la cuptor, scoatem folia de aluminiu si punem umplutura.Pe deasupra presaram nucsoara si o bagam iar la cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute.
Tarta se lasa la racit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu