miercuri, 14 aprilie 2010

Crème caramel


Desertul preferat al unei cine cu oaspeti, dar si al restaurantelor, este numit si crema de ou sau crema caramel(in romana crema de zahar ars).
Acest desert este foarte indragit in tarile vorbitoare de limba spaniola si in Filipine, unde este numit flan.In aceste regiuni este deseori aromatizat cu nuca de cocos.
Crème caramel isi are originile probabil in sud-vestul Frantei si in regiunea spaniola Catalania,avand in vedere ca atat orasul Toulouse din Franta, cat si Vitoria din Spania revendica inventarea aceste specialitati.

Ingrediente:
3 oua
500 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar


Pentru inceput punem laptele la fiert intr-o oala si trebuie sa fim cu ochii pe el ca sa nu ne faca cumva surprize si sa dea in foc.Intre timp batem ouale cu zaharul vanilat,iar cand a fiert laptele il luam de pe foc si adaugam ouale.
Intr-o alta oala se pune la topit zaharul si incercam sa acoperim fundul si marginile formelor in care dorim sa facem crema caramel.
Peste zaharul topit adaugam laptele cu ouale amestecate si asezam formele intr-o tava plina cu apa, adica in bain-marie.
Tava o bagam in cuptorul incins pentru 30 de minute.Mai exact pana cand prinde o culoare mai inchisa,ca in poza.

Scoatem formele si le lasam la racit, iar cand s-au racit destul le bagam si la frigider.
Cand s-a intarit crema destul incercam sa rasturnam intr-o farfurie.Crema trebuie sa poata fi rasturnata intreaga din forma, acoperita cu un strat de caramel lichid.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director