Termenul "plevusca" nu denumeste o specie anume de pesti, ci se refera la puii mai multor specii.In Europa, plevusca sunt numiti de obicei puii de hering sau sprot, suficient de numerosi pentru a putea fi pescuiti inainte de maturitate.Pe coasta de est a Americii de Nord, plevusca de refera la puii de pastrav, somon sau tipari-de-nisip.
Ingrediente:
500g sprot
1 ceasca faina
1 ceasca lapte
ulei pentru prajit
sare
1 lamaie, taiata felii
Preparare:
Pestisorii ii spalam in cateva ape, de asemenea eu le-am rupt capul, pentru ca nu-mi place sa-l mananc, dar asta este optional.Dupa ii cufundam in lapte si ii lasam asa cateva minute.
Punem faina pe o farfurie.Pestisorii ii scoatem din lapte, ii scuturam putin si ii trecem prin faina.
Intr-o tigaie mare, incingem uleiul si prajim pestisorii timp de 2-3 minute, cat sa serumeneasca putin si sa devina crocanti.
II scoatem pe servetele de hartie si adaugam sare.
Se servesc imediat, garnisiti cu felii de lamaie.
Ingrediente:
500g sprot
1 ceasca faina
1 ceasca lapte
ulei pentru prajit
sare
1 lamaie, taiata felii
Preparare:
Pestisorii ii spalam in cateva ape, de asemenea eu le-am rupt capul, pentru ca nu-mi place sa-l mananc, dar asta este optional.Dupa ii cufundam in lapte si ii lasam asa cateva minute.
Punem faina pe o farfurie.Pestisorii ii scoatem din lapte, ii scuturam putin si ii trecem prin faina.
Intr-o tigaie mare, incingem uleiul si prajim pestisorii timp de 2-3 minute, cat sa serumeneasca putin si sa devina crocanti.
II scoatem pe servetele de hartie si adaugam sare.
Se servesc imediat, garnisiti cu felii de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu