miercuri, 1 septembrie 2010

Pastai prajite cu usturoi



Ingrediente:
1/2 kg pastai
4-5 catei de usturoi
sare

Acest fel de mancare este perfect pentru vara.Stiu reteta aceasta inca de cand eram micuta, iar bunici mergeau la munca pamatului si singura treaba pe care o aveam eu de facut era sa culeg pastaile din gradina si sa le aleg, iar apoi cand am mai crescut am invatat si cum sa le prepar.Era singurul fel de mancare pe care aveam voie sa-l fac, pentru ca era atat de simplu de facut incat nu puteam strica nimic.
Preparare:
Pentru inceput rupem capetele la pastai, iar in cazul in care se desprinde si un fir de pe pastaie inseamna ca este batrana si o aruncam sau mai popular spus este "atoasa".
In continuare spalam pastaile si le punem la fiert intr-o oala cu apa.Apa trebuie cat sa le acopere.
Cand a scazut apa destul de mult, iar pastaile sunt moi(gustam una) putem adauga sarea si usturoiul zdrobit.Mai lasam la fiert inca 10 minute, pana cand incaperea este abundata cu mirosul de usturoi, iar pastaile sunt aromate bine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director