duminică, 23 ianuarie 2011

Tarta cu nuci si banane


Ingrediente:

pentru blat:
150g faina
40g zahar
80g nuci pisate
60 g unt

pentru umplutura:
50g unt
160g zahar brun
1ou
1 esenta de vanilie
1/4 lingurita de sare
130 nuci pisate

pentru toping:
frisca
2 banane

Preparare:
Intr-un bol amestecam faina cu nuca si zaharul, apoi adaugam untul si framantam pana cand ajunge un aluat omogen.Pentru ca este un aluat foarte sfarmicios intindem aluatul pe o foaie de copt.
Inainte de a intinde aluatul am masurat tava, plus marginile si am asezat blatul cu tot cu foaia de copt, direct in tava.Intepam blatul cu o furculita si bagam tava la cuptor timp de 20 de minute.
Intre timp pregatim umplutura.Topim untul intr-o oala, apoi intr-un bol ametecam untul, cu zaharul, oul, esenta de vanilie si sarea, iar la sfarsit adaugam si nuca.

Dupa ce am scos blatul de la cuptor, turnam umplutura peste si mai bagam tava la cuptor pentru alte 20 de minute.
Dupa ce tarta este racita complet, decoram cu frisca si banane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director