Aceasta salata gustoasa, este dupa cum ne putem da seama si din nume, o salata nemteasca, care poate fi garnitura ideala pentru un Bratwurst, alaturi de o halba de bere, cu care formeaza un pranz perfect de Oktoberfest.Kartoffelsalat se serveste in mod traditional si la masa din ajunul Craciunului, cu un carnat alb,Brockwurst, facut din carne de vitel si porc.
Ingrediente:
1,5 kg cartofi
150 g costita afumata
1 ceapa galbena
3 fire ceapa verde
100g sos pentru salata de cartofi
Preparare:
Cartofii trebuie sa nu fie fainosi, astfel incat sa-si pastreze forma.Ei se fierb in apa cu sare, cu tot cu coaja.
Intre timp intr-o tigaie punem putin ulei la incins in care vom rumeni costita afumanata, pe care am taiat-o cuburi,impreuna cu ceapa galbena, tocata marunt.
Cartofii se scurg, se curata de coaja si se taie in bucati potrivite.Inainte de ai taia trebuie sa-i lasati la racit putin pentru ca altfel nu-si vor pastra forma si va deveni o mancare mai apropiata de piure decat de salata.
Asezam cartofii taiati intr-un bol de salata punem peste costita si sosul pentru cartofi si amestecam.Pe deasupra adaugam si ceapa verde taiata .Eu am gasit sosul acesta de cartofi chiar special facut pentru reteta asta, din intamplare, dar daca nu gasiti din acesta puteti cauta o crema cu castraveti si mai adaugati putin otet.
Desi salata se consuma de obicei calda, daca mai ramane pe a doua zi, este foarte buna si rece.
150 g costita afumata
1 ceapa galbena
3 fire ceapa verde
100g sos pentru salata de cartofi
Preparare:
Cartofii trebuie sa nu fie fainosi, astfel incat sa-si pastreze forma.Ei se fierb in apa cu sare, cu tot cu coaja.
Intre timp intr-o tigaie punem putin ulei la incins in care vom rumeni costita afumanata, pe care am taiat-o cuburi,impreuna cu ceapa galbena, tocata marunt.
Cartofii se scurg, se curata de coaja si se taie in bucati potrivite.Inainte de ai taia trebuie sa-i lasati la racit putin pentru ca altfel nu-si vor pastra forma si va deveni o mancare mai apropiata de piure decat de salata.
Asezam cartofii taiati intr-un bol de salata punem peste costita si sosul pentru cartofi si amestecam.Pe deasupra adaugam si ceapa verde taiata .Eu am gasit sosul acesta de cartofi chiar special facut pentru reteta asta, din intamplare, dar daca nu gasiti din acesta puteti cauta o crema cu castraveti si mai adaugati putin otet.
Desi salata se consuma de obicei calda, daca mai ramane pe a doua zi, este foarte buna si rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu