joi, 22 aprilie 2010

Supa cu taitei



Aceasta este cea mai simpla reteta de supa care poate exista.Dar desi cred ca mai toata lumea isi imagineaza cum se face am zis ca nu ar strica sa va zic mai in detaliu ce trebuie sa faceti ca sa iasa perfect.

Ingrediente:
1/2 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 bucatica telina
1 radacina de patrunjel
taitei
patrunjel verde
sare,piper

Pentru inceput spalati pieptul si il puneti la fiert in 3L de apa rece.Lasati sa fiarba, iar cand incepe sa faca spuma alegeti cu o lingura spuma si o aruncati.Este foarte important sa alegeti imediat spuma pentru ca altfel nu va iesi limpede.Cand pieptul este fiert si nu mai face spuma deloc adaugati toate legumele curatate si taiate in doua daca sunt mai mari.
Acoperiti oala cu un capac ca sa nu scada foarte tare si lasati la fiert.
Incercati cu o fuculita din cand in cand sa vedeti daca au fiert legumele.Cand sunt gata le scoateti din supa intr-o farfurie si le puteti folosi la alte mancaruri.
In oala cu supa puneti taiteii, condimentati cu sare si piper si mai lasati la fiert inca 5 minute.
Daca vreti ca supa sa fie perfect limpede puteti fierbe taietii separat si doar sa-i adaugati in oala cu supa, dar iese foarte bine si daca ii puneti direct in oala cu supa la fiert asa cum am facut si eu.
Opriti focul si puneti pe deasupra patrunjelul verde tocat marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director