duminică, 20 februarie 2011

Inimioare


Ingrediente:
pentru blat:
300g faina
200g unt
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 galbenus

pentru umplutura:
100g branza de vaca
4 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta de migdale
1 lingura unt
gem de capsuni

pentru decor:
ciocolata alba
zahar rosu sau zahar si colorant rosu

Preparare:
Intr-un bol amestecam faina, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine pana cand obtinem un aluat.
Punem apoi aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 20 de minute.
Dupa ce am scos aluatul, intinde o foaie de aluat cu o grosime de aproape 1 cm, pe o suprafata cu faina.
Apoi decupam cu forma de inimioara aluatul.Cu o pensula intindem pe fiecare forma galbenus de ou.Important e sa facem un numar par de inimioare, ca fiecare sa aiba pereche.
Intr-o tava asezam hartie de copt, punem inimioarele si dam la cuptor pentru 15 minute.
Dupa ce am terminat de facut formele, le lasam la racit si ne apucam de umplutura din branza.
Punem intr-un bol branza, zaharul, esenta si untul si amestecam bine cu o lingura pana cand s-au incorporat.
In continuare pe inimioara care va fi dedesupt vom aseza o lingurita de umplutura de branza si o lingurita de dulceata de capsuni, apoi asezam cealalta inimioara peste, ca un sandwich.
Dupa ce am terminat si cu asamblarea inimioarelor, vom colora zaharul in cazul in care nu avem gata colorat.Punem intr-un vas mic 3 linguri de zahar si 2 picaturi de colorant, apoi amestecam pana cand este zaharul colorat complet.
Dupa ce am terminat si cu zaharul, topim 6 patratele de ciocolata, si punem pe fiecare inimioara putina ciocolata si apoi putin zahar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director