duminică, 20 februarie 2011

File de peste impletit

Ingrediente:
3 bucati file de peste pangasius
2 morcovi
1 ceapa
1 lingurita unt
1 portocala pentru coaja
100ml vin alb
300ml zeama de legume
sare,piper

Preparare:
Fileurile de peste se taie de doua ori de-a lungul lor, astfel ca la capatul mai lat sa ramana unite, apoi cele trei fasii lungi obtinute se impletesc si se fixeaza cu scobitori.
Se curata ceapa si se toaca marunt.Se incinge untul intr-un vas, se inabusa ceapa, se adauga coaja de portocala si se stinge cu vin, apoi se adauga zeama si se da un clocot, apoi se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 5 minute.
Coaja de portocala trebuie sa o taiem foarte subtire, fasii si sa incercam sa taiem cat mai mult din partea alba, pentru ca este amaruie.

Jumatate din zeama astfel obtinuta se toarna intr-un alt vas in care va urma sa punem pestele.

Se curata morcovii si se taie in rondele subtiri, se fierb in zeama pregatita circa 6 minute, astfel incat sa fie al dente, deci nu prea moi.
In celalat vas se da zeama in clocot, se introduc fileurile de peste impletite si se lasa la fiert timp de circa 10 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director