Ingrediente:
pentru blat:
150g capsuni
280g faina
2 lingurite praf de copt
1 vf de cutit de sare
300g zahar
115g unt
2 oua
2 albusuri
130g lapte batut
1/4 lingurita colorant rosu
pentru crema:
70g crema de branza
70g unt
200g zahar pudra
2-3 capsuni
Preparare:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Capsunile le punem intr-un bol si le strivim cu o furculita pana obtinem un piure.
Intr-un alt bol punem untul si zaharul si amestecam cu mixerul pana cand devine cremos amestecul, circa 3 minute.Adaugam ouale si albusurile, pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi adaugam faina si laptele batut, pe rand, amestecand dupa fiecare si incepem si terminam cu faina. La final adaugam piureul de capsuni si colorantul si mai amesctecam putin cu mixerul.
Impartim compozitia in doua si pregatim o tava de 20cm diametru.Punem pe fundul tavii foaie de copt, iar pe margine tapetam cu unt si faina.
Turnam o parte din compozitie in tava si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute, sau pana cand trece de testul scobitorii.
Dupa ce am scos blatul de la cuptor lasam sa se raceasca 10 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema punem crema de branza si untul intr-un bol si amestecam cu mixerul sau cu un tel pana cand devine amestecul cremos. In continuare adaugam zahar pana cand crema devine mai tare, astfel incat sa nu curga de pe tort.
Dupa ce s-au racit blaturile de tort asezam unu din blaturi punem jumatate din crema peste el, apoi punem 2-3 capsuni taiate marunt, peste crema.Apoi asezam al doilea blat si punem restul de crema peste el si incercam sa ungem cu crema si marginile.Deasupra tortului asezam o casuna taiat felii subtiri, plus frunzulitele spalate.
pentru blat:
150g capsuni
280g faina
2 lingurite praf de copt
1 vf de cutit de sare
300g zahar
115g unt
2 oua
2 albusuri
130g lapte batut
1/4 lingurita colorant rosu
pentru crema:
70g crema de branza
70g unt
200g zahar pudra
2-3 capsuni
Preparare:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Capsunile le punem intr-un bol si le strivim cu o furculita pana obtinem un piure.
Intr-un alt bol punem untul si zaharul si amestecam cu mixerul pana cand devine cremos amestecul, circa 3 minute.Adaugam ouale si albusurile, pe rand si mixam dupa fiecare. Apoi adaugam faina si laptele batut, pe rand, amestecand dupa fiecare si incepem si terminam cu faina. La final adaugam piureul de capsuni si colorantul si mai amesctecam putin cu mixerul.
Impartim compozitia in doua si pregatim o tava de 20cm diametru.Punem pe fundul tavii foaie de copt, iar pe margine tapetam cu unt si faina.
Turnam o parte din compozitie in tava si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute, sau pana cand trece de testul scobitorii.
Dupa ce am scos blatul de la cuptor lasam sa se raceasca 10 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema punem crema de branza si untul intr-un bol si amestecam cu mixerul sau cu un tel pana cand devine amestecul cremos. In continuare adaugam zahar pana cand crema devine mai tare, astfel incat sa nu curga de pe tort.
Dupa ce s-au racit blaturile de tort asezam unu din blaturi punem jumatate din crema peste el, apoi punem 2-3 capsuni taiate marunt, peste crema.Apoi asezam al doilea blat si punem restul de crema peste el si incercam sa ungem cu crema si marginile.Deasupra tortului asezam o casuna taiat felii subtiri, plus frunzulitele spalate.
2 comentarii:
iam iam foarte bun .... =p~
iam iam iam :d
de 2 -ori am facut ,super bun
Trimiteți un comentariu