Ingrediente:
230g unt la temperatura camerei
140g zahar brun
100g zahar alb
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
260g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare80g nuci sau alune macinate
30g nuca de cocos
200g fulgi de ovaz
50g stafide
Preparare:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
In alt bol punem untul cu zaharul si amestecam cu mixerul pana cand untul devine cremos(circa 3-4 minute).Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare.Adaugam si vanilia, mai mixam putin dupa care putem renunta la mixer.
In continuare adaugam faina, in mai multe transe si amestecam bine cu mainile.Apoi adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos,nuca si stafidele.
Intr-o tava mai incapatoare asezam o hartie de copt.Cu mainile umede incepem sa facem bilute de aluat pe care le punem in tava la distanta mai mare.Dupa ce le-am asezat pe toate cu palma turtim bilutele, pana obtinem o prajitura rotunda.
Bagam tava in cuptorul incins pentru circa 25 de minute sau pana cand sunt rumenite.
230g unt la temperatura camerei
140g zahar brun
100g zahar alb
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
260g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare80g nuci sau alune macinate
30g nuca de cocos
200g fulgi de ovaz
50g stafide
Preparare:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
In alt bol punem untul cu zaharul si amestecam cu mixerul pana cand untul devine cremos(circa 3-4 minute).Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare.Adaugam si vanilia, mai mixam putin dupa care putem renunta la mixer.
In continuare adaugam faina, in mai multe transe si amestecam bine cu mainile.Apoi adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos,nuca si stafidele.
Intr-o tava mai incapatoare asezam o hartie de copt.Cu mainile umede incepem sa facem bilute de aluat pe care le punem in tava la distanta mai mare.Dupa ce le-am asezat pe toate cu palma turtim bilutele, pana obtinem o prajitura rotunda.
Bagam tava in cuptorul incins pentru circa 25 de minute sau pana cand sunt rumenite.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu