Aceste fel de mancare este ideal in momentul in care avem un dovlecel prea mare, plin de seminte pe care nu il putem face pane sau sa-l prajim cu usturoi.Acest sos il putem servi alaturi de o fripura sau alaturi de carne facut pe gratar sau chiar si cu niste ochiuri, asa cum l-am servit eu.
Ingrediente:
1 dovlecel mare
faina
sare
marar
1 lingura smantana
1 ceapa
Preparare:
Se curata dovlecelul de coaja, de samburi si se taie bucati pentru a fi mai usor sa-l dam prin razatoare.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei incins.
In continuare adaugam peste ceapa dovlecelul dat prin razatoare si lasam sa fiarba in suc propriu., amestecand din cand in cand.
Cand dovlecelul a ramas fara sucul propriu adaugam apa calduta cat sa acopere compozitia si lasam sa fiarba.Lasam pe foc oala pana cand ne place cat de gros sau subtire ajunge sosul si adaugam sosul alb facut cu o lingura de smantana si putina faina amestecata.
La sfarsit adaugam mararul tocat si sarea.
faina
sare
marar
1 lingura smantana
1 ceapa
Preparare:
Se curata dovlecelul de coaja, de samburi si se taie bucati pentru a fi mai usor sa-l dam prin razatoare.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei incins.
In continuare adaugam peste ceapa dovlecelul dat prin razatoare si lasam sa fiarba in suc propriu., amestecand din cand in cand.
Cand dovlecelul a ramas fara sucul propriu adaugam apa calduta cat sa acopere compozitia si lasam sa fiarba.Lasam pe foc oala pana cand ne place cat de gros sau subtire ajunge sosul si adaugam sosul alb facut cu o lingura de smantana si putina faina amestecata.
La sfarsit adaugam mararul tocat si sarea.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu