vineri, 5 octombrie 2012

Cordon Bleu

Astazi am sa scriu una din cele mai bune retete pe care am incercat-o in ultimul timp. Este adevarat am facut de multe ori cordon bleu, urmand mereu alta reteta, dar de fiecare data era ceva care sa nu-mi placa la reteta. Uneori imi era dificil sa rulez puiul, sau nu se prindea pesmetul cum trebuie. Alteori puneam rulourile in tigaie si apoi incepeau sa se desfaca, evident dupa le-am prins cu scobitori, dar sincer era deja prea multa mizerie. Asa ca da am incercat multe retete de cordon bleu, inainte sa spun ca reteta asta e suuuper.
Ingrediente:
1 piept de pui
4 felii de sunca
4 felii de cascaval
200g pesmet
2 catei de usturoi
1/2 cana supa de pui
20g unt
sare. piper, chilli, oregano
Preparare:
Luam pieptul de pui, il spalam, apoi pe mijloc, unde e linia alba il taiem in jumate. Apoi luam fiecare jumatate si o taiem ca la snitele in doua. Acum luam fiecare felie si o asezam intre foi de plastic si le batem pana cand se subtiaza. De asemenea daca aveti un piept de pui foarte mare, puteti face si cate 3 felii din fiecare jumatate. Eu am incercat sa fac 3 si mi-au iesit doua bucati mari de cordon bleu si una mai mica.
Acum incalziti supa cu untul la cuptorul cu microunde, timp de 1, 2 minute. Daca nu aveti supa facuta, atunci puteti sa fierbeti apa cu vegeta. Scoateti bolul cu supa si mai adaugati in el si cateii de usturoi tocati marunt.
Intr-un alt vas amestecati pesmetul cu 1/2 lingurita de chilli. Sfatul meu ca sa aveti o crusta frumoasa, este sa folositi pesmet granulat.
Luam fiecare felie de piept de pui si presaram pe ambele parti cu sare, piper si oregano.

Apoi pe fiecare felie asezam o felie de sunca, iar peste ea o felie de cascaval, care o taiem bastonase, pt a fi mai usor la rulare.
 Rulam fiecare felie dinspre coltul mai subtire si dam fiecare rulou prin supa apoi prin pesmet, pana cand este acoperit bine.
Pregatim o tava acoperita cu foaie de copt si asezam fiecare rulou cu deschizatura in jos. Bagam la cuptor la 160 grade, timp de 30 de minute, sau pana cand au crusta aurie. O sa curga putin cascaval din rulouri, de aceea este bine sa folosim foaie de copt.
Aceasta reteta se poate servi cu piure si cu brocoli copt cu lamaie.
Pofta Buna!!!

1 comentarii:

GST Training Delhi spunea...

It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

Trimiteți un comentariu

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director