Aceast tip de sos il folosesc mereu la paste cand nu am timp sa fac sosul bolognese, plus nu am chiar toate ingredientele. De aceea il numesc sos simplificat. Dar ca sa fac reteta mai interesanta, si foarte apetisanta, adaug in plus o tona de cascaval. Iar asta o face yamiii.
Ingrediente:
500g carne tocata porc (sau amestec)
1 ceapa mare
1 morcov
1 conserva rosii tocate
2 linguri ulei de masline
100 g cascaval
sare, piper, chilli, busuioc
Preparare:
Curatam ceapa si morcovul, apoi le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa. Cand aceasta devine sticloasa adaugam si morcovul si carnea. Cu o furculita sau o paleta de lemn incercam sa maruntim carnea. Cand carnea si-a schimbat culoarea putem adauga jumatate de pahar de apa.
In continuare lasam sa fiarba, pana cand morcovul este usor de patruns cu furculita. Evident in cazul in care toata apa este evaporata, mai adaugam putin.
In acest timp putem pune o oala cu apa la fiert (cu putina sare). Cand apa fierbe adaugam pastele.
Cand morcovul este moale si nu mai este nici foarte multa apa, adaugam rosiile, sarea, piperul, chilliul si busuiocul.
Amestecam bine, lasam sa fiarba cateva minute, apoi oprim focul.
Cand am terminat sosul, ar trebui ca si pastele sa fie fierte. Scurgem toata apa de la paste si le rasturnam intr-un vas care il putem baga la cuptor. Peste ele punem si sosul, amestecam si taiem felii de cascaval. Cascavalul de asemenea il putem da prin razatoare.
Amestecam iar si cascavalul printre paste, incat sa ajunga peste tot. Acum bagam oala la cuptor pt 10 minute, la 160 grade.
Pofta Buna!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu