luni, 15 octombrie 2012

Brocoli copt cu usturoi

Acest tip de garnitura este foarte delicios, bun, usor de preparat, dar si modern. Daca veti aseaza aceasta garnitura alaturi de o bucata de pui, veti da un strop de culoare farfurii. Plus este foarte fresh datorita lamaii.

Ingrediente:
1 brocoli
2 linguri ulei de masline
1 lingura sare de mare
1/2 lingurita piper
2 catei de usturoi
1 lingurita suc de lamaie
Preparare:
Separati brocoli-ul in floricele mici, apoi spalati cu apa rece. Puneti florile intr-un bol si turnati uleiul, presarati sarea, piperul si usturoiul pisat sau taiat marunt. 
Pregatiti o tava cu o foaie de copt pe care asezati florile de brocoli.
Bagati tava in cuptorul incalzit la 200 grade pentru 15, 20 minute.
Dupa ce scoateti de la cuptor, puneti sucul de lamaie si asezati in farfurie alaturi de felul principal.

vineri, 5 octombrie 2012

Cordon Bleu

Astazi am sa scriu una din cele mai bune retete pe care am incercat-o in ultimul timp. Este adevarat am facut de multe ori cordon bleu, urmand mereu alta reteta, dar de fiecare data era ceva care sa nu-mi placa la reteta. Uneori imi era dificil sa rulez puiul, sau nu se prindea pesmetul cum trebuie. Alteori puneam rulourile in tigaie si apoi incepeau sa se desfaca, evident dupa le-am prins cu scobitori, dar sincer era deja prea multa mizerie. Asa ca da am incercat multe retete de cordon bleu, inainte sa spun ca reteta asta e suuuper.
Ingrediente:
1 piept de pui
4 felii de sunca
4 felii de cascaval
200g pesmet
2 catei de usturoi
1/2 cana supa de pui
20g unt
sare. piper, chilli, oregano
Preparare:
Luam pieptul de pui, il spalam, apoi pe mijloc, unde e linia alba il taiem in jumate. Apoi luam fiecare jumatate si o taiem ca la snitele in doua. Acum luam fiecare felie si o asezam intre foi de plastic si le batem pana cand se subtiaza. De asemenea daca aveti un piept de pui foarte mare, puteti face si cate 3 felii din fiecare jumatate. Eu am incercat sa fac 3 si mi-au iesit doua bucati mari de cordon bleu si una mai mica.
Acum incalziti supa cu untul la cuptorul cu microunde, timp de 1, 2 minute. Daca nu aveti supa facuta, atunci puteti sa fierbeti apa cu vegeta. Scoateti bolul cu supa si mai adaugati in el si cateii de usturoi tocati marunt.
Intr-un alt vas amestecati pesmetul cu 1/2 lingurita de chilli. Sfatul meu ca sa aveti o crusta frumoasa, este sa folositi pesmet granulat.
Luam fiecare felie de piept de pui si presaram pe ambele parti cu sare, piper si oregano.

Apoi pe fiecare felie asezam o felie de sunca, iar peste ea o felie de cascaval, care o taiem bastonase, pt a fi mai usor la rulare.
 Rulam fiecare felie dinspre coltul mai subtire si dam fiecare rulou prin supa apoi prin pesmet, pana cand este acoperit bine.
Pregatim o tava acoperita cu foaie de copt si asezam fiecare rulou cu deschizatura in jos. Bagam la cuptor la 160 grade, timp de 30 de minute, sau pana cand au crusta aurie. O sa curga putin cascaval din rulouri, de aceea este bine sa folosim foaie de copt.
Aceasta reteta se poate servi cu piure si cu brocoli copt cu lamaie.
Pofta Buna!!!

joi, 4 octombrie 2012

Paste la cuptor

Aceast tip de sos il folosesc mereu la paste cand nu am timp sa fac sosul bolognese, plus nu am chiar toate ingredientele. De aceea il numesc sos simplificat. Dar ca sa fac reteta mai interesanta, si foarte apetisanta, adaug in plus o tona de cascaval. Iar asta o face yamiii.

Ingrediente:
500g carne tocata porc (sau amestec)
1 ceapa mare
1 morcov
1 conserva rosii tocate
2 linguri ulei de masline
100 g cascaval
sare, piper, chilli, busuioc
Preparare:

Curatam ceapa si morcovul, apoi le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa. Cand aceasta devine sticloasa adaugam si morcovul si carnea. Cu o furculita sau o paleta de lemn incercam sa maruntim carnea. Cand carnea si-a schimbat culoarea putem adauga jumatate de pahar de apa. 
In continuare lasam sa fiarba, pana cand morcovul este usor de patruns cu furculita. Evident in cazul in care toata apa este evaporata, mai adaugam putin. 
 In acest timp putem pune o oala cu apa la fiert (cu putina sare). Cand apa fierbe adaugam pastele.
Cand morcovul este moale si nu mai este nici foarte multa apa, adaugam rosiile, sarea, piperul, chilliul si busuiocul. 
Amestecam bine, lasam sa fiarba cateva minute, apoi oprim focul.
Cand am terminat sosul, ar trebui ca si pastele sa fie fierte. Scurgem toata apa de la paste si le rasturnam intr-un vas care il putem baga la cuptor. Peste ele punem si sosul, amestecam si taiem felii de cascaval. Cascavalul de asemenea il putem da prin razatoare. 
Amestecam iar si cascavalul printre paste, incat sa ajunga peste tot. Acum bagam oala la cuptor pt 10 minute, la 160 grade.
Pofta Buna!!!
 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director