joi, 31 martie 2011

Salata de castraveti cu ton

Ingrediente:
1 castravete fabio
1 ceapa
1 mar verde
2 conserve ton
2 linguri maioneza
1 lamaie
1 catel de usturoi
patrunjel proaspat
piper
Preparare:
Castravetele in curatam de coaja si il taiem in doua pe lungime, apoi il taiem felii subtiri, sau puteti folosi razatoare de feliat, pentru a obtine felii foarte subtiri.
Marul il taiem in doua, ii scoatem samburii si il feliem subtire.
Ceapa o taiem marunt, puteti folosi ceapa verde in loc de ceapa galbena, chiar este recomandat.
Toate acestea le punem intr-un bol impreuna cu tonul, turnam de asemenea si uleiul care insoteste tonul.
Apoi ne ocupam de sosul alb.Intr-unbolmic punem maioneza impreuna cu un varf de cutit de piper.Usturoiul il curatam si il maruntim foarte bine, apoi il punem in bol.De asemena si patrunjelul il maruntim bine si il punem in bol.La sfarsit stoarcem jumatate de lamaie, sau chiar toate, in functie de gusturi, important e sa gustati de fiecare data cand puneti zeama de lamaie.

Dupa ce am amestecam bine sosul, il turnam peste salata de castraveti si amestecam totul bine, astfel incat sosul sa ajunga peste toate legumele.


marți, 29 martie 2011

Sandwich prajit


Ingrediente pentru 6 buc:
1 paine bagheta
10 felii sunca
6 felii cascaval
1 ou
100 ml lapte
mustar
sare

Preparare:
Taiem painea in sase bucati, apoi taiem pe lungime fiecare bucata.La fiecare sandwich ungem partea de jos cu putin mustar, apoi asezam 1 felie de cascaval si 2 felii de sunca.
Intr-un bol punem oul, laptele si putina sare si le amestecam bine.
Fiecare sandwich il scufundam in amestecul de lapte, pana cand painea sa inmuiat putin.
Pregatim o tigaie cu foarte putin ulei, si punem fiecare sandwich la prajit, pe ambele parti.Cu o paleta puteti apasa putin pe sandwich-uri ca sa se prajeasca mai bine.

Snitele cu susan




Ingrediente:
1 piept de pui
2 oua
2-3 linguri faina
100g susan
50ml lapte sau apa
piper, sare, chili

Preparare:
Pentru inceput taiem pieptul de pui felii sau bucatele mai mici, dupa preferinta.Apoi presaram condimentele peste fiecare bucatica de piept, cat sa fie acoperite bine.
In continuare batem ouale bine, adaugam apa si apoi treptat adaugam faina, pana obtinem o compozitie ca de clatite.La sfarsit adaugam si jumatate din cantitatea de susan.

Punem o tigaie cu ulei la incins apoi scufundam fiecare bucatita de piept de pui in amestecul de ou si apoi mai presaram putin susan pe deasupra si punem in tigaie.Se prajesc foarte repede pe ambele parti si se scot pe prosoape de hartie.

joi, 10 martie 2011

Saratele


Ingrediente:
300g faina
250g telemea
1 ou
100g unt
1 galbenus
susan, mac, chimen

Preparare:
Intr-un bol punem faina, telemeaua data prin razatoare, untul rupt bucatele si oul, apoi framantam pana obtinem un aluat.Acesta il punem intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora.
Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in mai multe bucati si intindem cu sucitorul foi mai groase de aluat.Apoi cu un cutit taiem fasii lungi.
Intr-o tava asezam o foaie de copt si punem fiecare fasie rasucita ca in poza.Apoi cu o pensula dam cu putin galbenus si presaram susan, mac sau chimen, dupa preferinte.
Dupa ce am umplut tava o bagam la cuptor si o scoatem cand saratele incep sa fie rumenite, circa dupa 20 de minute.

Mini tarte cu budica

Ingrediente:
pentru blat:
300g praf de biscuiti
200g unt
100g zahar
1 zahar vanilat

pentru umplutura:
1 plic budinca de capsuni
500 ml lapte
5-6 linguri de zahar
dulceata de capsuni

Preparare:
Punem toate ingredientele pentru blat intr-un bol si incepem sa framantam. Este important ca untul sa fie la temperatura camerei, pentru a fi mai usor de framantat.
Cand reusim sa legam toate ingredientele, putem pune aluatul intr-o folie de plastic si sa-l dam la frigider pentru 30 de minute.
In acest timp ne putem apuca sa facem budinca, asa cum scrie pe plic.Dupa ce am terminat budinca, o turnam intr-un bol si o acoperim cu folie de plastic, pentru a nu prinde crusta.Folia o lipim direct pe budinca, ca in imagine.
Cand scoatem aluatul de la frigider, pornim cuptorul si pregatim tava de briose.
Luam cate o bucata de aluat si o modelam direct in forma de briosa, pana obtinem un blat de tarta.
Bagam tava la cuptor si o lasam circa 15 minute, sau pana cand marginile sunt rumenite.Dupa ce scoatem tava luam fiecare blat de mini tarta si il asezam pe ceva drept pana se raceste. Deoarece aluatul are in compozitia sa foarte mult unt, tartele se desprind foarte usor de tava.
Dupa ce s-au racit toate blaturile, punem cu o lingurita budinca in fiecare, iar pe desupra cate o lingurita de dulceata.
Le mai lasam sa se raceasca putin, pentru a se intari budinca, iar apoi sunt numai bune de servit.
 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director