duminică, 20 februarie 2011

Cheeseburger


Ingrediente:
500g carne tocata de vita
sare, piper macinat
1 ceapa
3 castraveti murati
cascaval feliat
mustar,ketchup
4 chifle de paine

Preparare:
Carnea tocata o punem intr-un bol si o ametceam cu sarea si piperul.Apoi intr-o tigaie de gratar, asezam chiflele de carne.Chiflele de carne se fac mult mai mari decat chiflele de paine, pentru ca se vor micsora dupa ce le prajim.Se prajesc pe ambele parti, pana cand sunt foarte bine rumenite.
Taiem chiflele de paine, iar pe partea de jos intindem o lingurita de mustar si de ketchup.Asezam apoi carnea, peste ea, ceapa taiata julien, cascavalul si catraveciorii taiati felii subtiri.Apoi asezam cealalta parte de chifla.Dupa ce am terminat asamblarea ii bagam cateva mintute, circa 2, in cuptorul cu microunde sau in cuptorul normal.

Inimioare


Ingrediente:
pentru blat:
300g faina
200g unt
100g zahar
1 plic zahar vanilat
1 galbenus

pentru umplutura:
100g branza de vaca
4 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta de migdale
1 lingura unt
gem de capsuni

pentru decor:
ciocolata alba
zahar rosu sau zahar si colorant rosu

Preparare:
Intr-un bol amestecam faina, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine pana cand obtinem un aluat.
Punem apoi aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 20 de minute.
Dupa ce am scos aluatul, intinde o foaie de aluat cu o grosime de aproape 1 cm, pe o suprafata cu faina.
Apoi decupam cu forma de inimioara aluatul.Cu o pensula intindem pe fiecare forma galbenus de ou.Important e sa facem un numar par de inimioare, ca fiecare sa aiba pereche.
Intr-o tava asezam hartie de copt, punem inimioarele si dam la cuptor pentru 15 minute.
Dupa ce am terminat de facut formele, le lasam la racit si ne apucam de umplutura din branza.
Punem intr-un bol branza, zaharul, esenta si untul si amestecam bine cu o lingura pana cand s-au incorporat.
In continuare pe inimioara care va fi dedesupt vom aseza o lingurita de umplutura de branza si o lingurita de dulceata de capsuni, apoi asezam cealalta inimioara peste, ca un sandwich.
Dupa ce am terminat si cu asamblarea inimioarelor, vom colora zaharul in cazul in care nu avem gata colorat.Punem intr-un vas mic 3 linguri de zahar si 2 picaturi de colorant, apoi amestecam pana cand este zaharul colorat complet.
Dupa ce am terminat si cu zaharul, topim 6 patratele de ciocolata, si punem pe fiecare inimioara putina ciocolata si apoi putin zahar.

Cartofi si morcovi la cuptor


Ingrediente:
1 kg catrofi
4 morcovi
4 linguri ulei de masline
1 lingurita patrunjel uscat
sare, piper
1 felie unt

Preparare:
Se curata cartofii si morcovii de coaja, cartofii se taie in bucati mari, iar morcovii in fasii.Intr-o oala cu apa care fierbe, se adauga legumele si se lasa la fiert circa 10 minute, cat sa fie fierti dar nu moi.
Scurgem toata apa si asezam legumele intr-o tava de ceramica, sau intr-o tava normala in care asezam o folie de aluminiu.
Presaram peste legume sare si piper, iar apoi turnam uleiul.Obligatoriu trebuie sa fie de masline, pentru ca acesta le da aroma.
Bagam tava la cuptor pentru 20 de minute, dar o mai scoatem din cand in cand si intoarcem cartofii.
Dupa ce scoatem tava de la cuptor punem patrunjelul si untul, taiat bucatele.
Acest fel de mancare reprezinta o garnitura excelenta la friptura de porc.

Castraveti murati in aluat


Inainte sa va spun reteta, trebuie sa o laud putin, pentru ca este senzationala.Merge de minune mancata cand se vizioneaza un meci de fotbal, dar bineinteles si la un film, asa cum am facut eu.Acesti castraveciori, serviti alaturi de un sos si bineinteles o bere, ii vor binedispune pe toti invitatii.
Ingrediente:
10 castraveti murati
1 ou
1 cana bere
1 plic praf de copt
1 lingurita sare
200g faina
ulei


Preparare:
Pentru inceput taiem catravetii fasii subtiri.
Intr-un bol amestecam oul cu praful de copt, cu sarea si cu berea.Faina punem cat cuprinde, astfel incat in final sa avem o compozitie ceva mai groasa ca la clatite, ca sa se poata prinde de castraveti.
Intr-o tigaie, turnam ceva mai mult ulei si o punem la incins.
Fiecare felie de castravete o bagam prin compozitia de faina, cat sa fie acoperit complet, iar apoi il punem in tigaie.Se prajeste pe ambele parti pana cand prinde o culoare aurie.
Se scot pe prosoape de hartie si se servesc imediat cu ceva sos alb.

File de peste impletit

Ingrediente:
3 bucati file de peste pangasius
2 morcovi
1 ceapa
1 lingurita unt
1 portocala pentru coaja
100ml vin alb
300ml zeama de legume
sare,piper

Preparare:
Fileurile de peste se taie de doua ori de-a lungul lor, astfel ca la capatul mai lat sa ramana unite, apoi cele trei fasii lungi obtinute se impletesc si se fixeaza cu scobitori.
Se curata ceapa si se toaca marunt.Se incinge untul intr-un vas, se inabusa ceapa, se adauga coaja de portocala si se stinge cu vin, apoi se adauga zeama si se da un clocot, apoi se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de 5 minute.
Coaja de portocala trebuie sa o taiem foarte subtire, fasii si sa incercam sa taiem cat mai mult din partea alba, pentru ca este amaruie.

Jumatate din zeama astfel obtinuta se toarna intr-un alt vas in care va urma sa punem pestele.

Se curata morcovii si se taie in rondele subtiri, se fierb in zeama pregatita circa 6 minute, astfel incat sa fie al dente, deci nu prea moi.
In celalat vas se da zeama in clocot, se introduc fileurile de peste impletite si se lasa la fiert timp de circa 10 minute.

miercuri, 2 februarie 2011

Tort alb





Fiind primul meu tort pe care l-am facut, am vrut sa fie cat mai frumos.De aceea am vrut sa fie aiba un blat cat mai pufos si cu cat mai multa crema.Pentru asta am ales sa fac doua blaturi separat.

Ingrediente:
pentru 1 blat de 28cm:
2 oua, separate
175g faina
1 praf de copt
113g unt
200g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
120ml lapte

pentru crema:
113g unt
200g zahar
230g branza de vaca
o lingurita de coaja de portocala
1 lingurita esenta de vanilie

pentru decor:
1 praf de frisca
150ml lapte
colorant

Preparare blat:

Daca vreti sa faceti aluatul pentru ambele blaturi la un loc, atunci inmultiti cu 2 toate ingredientele.Eu pentru a fi mai simplu am facut pe rand.
Pentru inceput puneti ouale, laptele si untul sa stea circa 30min la temperatura camerei. Intr-un vas punem untul si il mixam cu un mixer, apoi adaugam 150g de zahar, treptat. Amestecam circa 3 minute la viteza 3, sau pana cand s-au combinat bine. In continuare adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si mixam bine.
Intr-un alt bol punem faina cu praful de copt si le lasam sa stea putin.
La compozitia de unt, adaugam in etape faina si laptele, incepand si terminand cu faina.Ca sfat cand adaugam faina, sa amestecati mai intai cu o lingura si apoi sa puneti mixerul.
Intr-un alt vas batem albusurile spuma, cu 50g de zahar, pana cand spuma devina tare.Aceasta o punem la restul compozitiei si amestecam usor.
In continuare pregatim tava de copt.Pentru partea de jos am pus o foaie de copt, pe care am prins-o apoi cu marginea detajabila, iar marginile le ungem cu unt si faina.
Punem compozitia in tava si o dam la cuptor, care trebuie sa fie incins, pentru circa 20-25minute, sau pana cand trece testul scobitori.

Preparare crema:
Punem untul intr-un bol si il mixam, apoi adaugam zaharul si mai mixam 3 minute.Dupa adaugam branza, esenta si coaja de portocala si mai mixam inca 2 minute.In cazul in care este prea subtire mai adaugam cateva linguri de faina.

Asamblare:
Punem un blat pe o tava, apoi asezam crema si inca un blat.In cazul in care blaturile nu v-au iesit identice, puteti ori sa le taiati ori sa le ornati cu frisca astfel incat sa nu se vada, asa cum am facut si eu de altfel.
Dupa asamblare am facut o frisca tare cu care am ornat tortul, iar in ce a ramas am pus putin colorant rosu si am facut cateva puncte.
De asemenea pe tortul meu se mai pot vedea 3 trandafiri pe care i-am facut din ciocolata bruta topita, amestecata cu miere de albine.

 
Top Blogs Food  Drink
London Filme, muzica, divertisment - Director